Persbericht 16 april

Welkom in Woudenberg: Alles over het dorp op één overzichtelijke website

Fietsen, wandelen, recreëren, sporten of winkelen: Woudenberg biedt voor ieder wat wils. Om alle activiteiten en evenementen in Woudenberg bij potentiële bezoekers onder de aandacht te brengen hebben de gemeente Woudenberg, winkeliersvereniging DES en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) de handen ineen geslagen. Het resultaat is de website www.inwoudenberg.nl. “Een overzichtelijke en professionele website met alle informatie over wat ons dorp te bieden heeft”, aldus wethouder Anita Vlam.

De vraag naar één overzichtelijke website voor de promotie van Woudenberg ontstond bij de promotiecommissie Woudenberg. Deze commissie bestaat uit bestuursleden van verschillende Woudenbergse organisaties die jaarlijks evenementen in het dorp organiseren. Met deze website willen zij de promotie van Woudenberg bij inwoners, bezoekers en recreanten bevorderen. Bert Geijtenbeek, voorzitter promotiecommissie Woudenberg en secretaris winkeliersvereniging DES: “Woudenberg heeft veel te bieden en door dit op één website bij elkaar te brengen is informatie makkelijker te vinden. Wij zijn blij dat het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) ons hierbij wil ondersteunen. Hierdoor zetten we  Woudenberg ook regionaal beter op de kaart en hebben we een groter bereik, met als resultaat meer bezoekers.”

Een evenement op de website laten plaatsen
Iedereen die in Woudenberg een evenement organiseert kan dit evenement op www.inwoudenberg.nl laten plaatsen. Dit kan door informatie aan te leveren bij VVV Woudenberg via info@vvvwoudenberg.nl. Het Regionaal Bureau voor Toerisme beheert de website. Daarmee is een professionele uitstraling gewaarborgd. Vrijwilligersorganisaties hoeven alleen de informatie aan te leveren. Zo kunnen zij zich richten op de organisatie van evenementen.