Datum start La Vuelta Holanda 2020 bekend

Ronde van Spanje doorkruist Utrecht en Brabant op 14, 15 en 16 augustus​.

La Vuelta gaat in 2020 op vrijdag 14 augustus van start in de stad Utrecht. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord-Brabant fietst. De organisator van La Vuelta, Unipublic, maakte deze data, in samenwerking met het Road Cycling Committee van de UCI, vandaag bekend.

De Ronde van Spanje doorkruist in 2020 liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda en provincies Utrecht en Noord-Brabant. De ploegenpresentatie is op donderdag 13 augustus in Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht: "Het is fijn dat de datum nu bekend is waarop de Vuelta van start gaat. Samen met alle inwoners en bezoekers van Utrecht en Noord-Brabant gaan we in 2020 een mooie zomer tegemoet.”

Een mening gedeeld door Javier Guillén, directeur van La Vuelta a España. "La Vuelta Holanda is de beste manier om onze 75e editie te vieren. We zijn erg enthousiast over een nieuwe officiële start vanuit het buitenland. De provincies Utrecht en Brabant zijn absoluut de beste gastheer die we maar kunnen wensen."

Feest van, voor en door bewoners
Het feest rondom La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan op 14 augustus. In de doorkomstgemeenten en op andere plekken in de provincie worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. “La Vuelta Holanda is veel meer dan drie dagen topwielrennen”, vindt ook

burgemeester Paul Depla van Breda:  “Het wordt een prachtig feest van, voor en door bewoners, ondernemers en onze (internationale) gasten. De bijzondere band tussen Spanje en Nederland wordt daarmee nog verder versterkt.”

De organisatie van La Vuelta Holanda is inmiddels - via verschillende brainstormavonden - in gesprek met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers om te verkennen welke ideeën deze partijen hebben voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2020. Qua thematiek wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid.

Bron: La Vuelta Holanda