Persbericht 2 december

Winteractiviteiten Utrechtse Heuvelrug gebundeld

Met het openen van het eerste deurtje van de Heuvelrug Adventskalender is de vijfde editie van ‘Winter op de Heuvelrug’ afgelopen weekend van start gegaan. Bewoners en bezoekers kunnen tijdens Winter op de Heuvelrug genieten van een breed aanbod van winterse evenementen en activiteiten: van gezellige kerstmarkten tot frisse winterwandelingen en van culinair winters genieten tot culturele uitjes waar je warm van wordt. De campagne is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei in samenwerking met tientallen lokale partners.  

VOOR IEDER WAT WILS
Winter op de Heuvelrug kent een breed aanbod, van 1 december tot en met 6 januari zijn er vele activiteiten en evenementen voor jong en oud. “Denk aan wandelen, winterfairs, museumbezoek, kerstshoppen, schaatsen of gewoon lekker uit eten” licht Nasera Elfring van RBT Heuvelrug & Vallei toe. Ook de grote publieksattracties in de regio zijn van de partij. “Ouwehands Dierenpark (Rhenen) staat vanaf 21 december t/m 29 februari in het teken van China Light Festival: metershoge lichtkunstwerken die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest voor jong en oud. Winters genieten kan ook in diverse plaatsen zoals bij de Warme Witte Winterweken in Soest, tijdens Veenendaal On Ice, en Winter Wonderland in Zeist. Het volledige programma van Winter op de Heuvelrug is te vinden op www.winter.opdeheuvelrug.nl. 

DE MEEST SFEERVOLLE KERSTMARKTEN BIJ MAGISCHE KASTELEN & BUITENPLAATSEN
In de provincie Utrecht zijn meer dan 280 kastelen en buitenplaatsen te vinden. In de winter zijn deze idyllische kastelen en buitenplaatsen extra sfeervol. Bezoekers wanen zich in een magisch sprookje wanneer de kastelen ’s avonds oplichten, genieten van kerstmarkten of doen mee aan leuke activiteiten en rondleidingen. Zo is er op 7 en 8 december een kerstmarkt op het voorplein van Slot Zeist, van 14 t/m15 december is er een kerst fair bij Huis Doorn en van 14 t/m 29 december ervaren bezoekers een deftige kerst bij Kasteel Amerongen.

HEUVELRUG ADVENTSKALENDER
Van 1 tot en met 24 december kunnen bezoekers aan de website weer elke dag een deurtje van de kalender openmaken. Achter elk deurtje vinden zij mooie winacties om de regio te ontdekken. Samen met diverse partners waaronder Winter Wonderland Zeist, Hilton Royal Parc Soestduinen en B&B Klein Groenbergen is de kalender gevuld. De kalender is te vinden via winter.opdeheuvelrug.nl.

EXTRA IMPULS VOOR DE REGIO
Met Winter op de Heuvelrug willen de initiatiefnemers niet alleen bewoners en bezoekers van de Utrechtse Heuvelrug betrekken bij alle leuke winteractiviteiten maar ook de regio economisch een extra impuls geven. “Deze periode is een belangrijke tijd voor ondernemers, attracties en musea. Met dit initiatief willen we iedereen enthousiast vertellen over ons mooie gebied en een bijdrage leveren om de bestedingen in de decembermaand te verhogen.” Het project is een initiatief van het RBT Heuvelrug & Vallei samen met tientallen ondernemers, musea, evenementenorganisaties, publieksattracties en horeca in de gemeenten Baarn, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist.