Persbericht 23 april

Kom fietsen op de Heuvelrug - Dé fietsregio waar je energie van krijgt

Eén van de belangrijkste activiteiten tijdens een verblijf (een of meerdaags) van bezoekers aan de Heuvelrug is fietsen. Fietsen is dan ook de beste manier om de Utrechtse Heuvelrug tot in je tenen te ervaren en afgelopen Paasweekend hebben veel fietsliefhebbers hier weer volop van genoten. Dit fietsparadijs in het midden van Nederland is de perfecte plek voor zowel recreanten, mountainbikers en wielrenners voor een korte of langere fietstocht of fietsvakantie. De vele fietsroutes brengen de bezoekers over heuvels, langs bossen, rivieren, heidevelden, gezellige dorpen en imposante kastelen & buitenplaatsen.

Meimaand = Fietsmaand
Meimaand is fietsmaand en RBT Heuvelrug & Vallei speelt hierop in door on- en offline campagne te voeren in samenwerking met Routebureau Utrecht, Route.nl en diverse bloggers, journalisten en influencers. Op de website fietsen.opdeheuvelrug.nl staan diverse themaroutes die het DNA van de Heuvelrug weergeven (natuur, militair en cultureel erfgoed en stilte & schone lucht) met informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Van bezienswaardigheden, vergezichten, oplaadpunten en fietsenmakers tot culinaire hoogstandjes en overnachtingsmogelijkheden. Door de samenwerking met ondernemers, gemeentes en provincie Utrecht is het mogelijk extra aandacht te genereren voor fietsen op de Heuvelrug in combinatie met geweldige winacties.

Van TOP naar TOP
Uitgestrekte heuvelachtige bossen vol vogels en andere dieren, heidevelden die prachtig paars kleuren als ze in bloei zijn, vennen die een beetje verkoeling bieden op warme dagen en eeuwenoude stuifzandgebieden, je vindt het allemaal op de Utrechtse Heuvelrug. Je zou bijna vergeten dat Nederland zo mooi en gevarieerd kan zijn. Alle pareltjes in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je het beste ontdekken op de fiets. Het RBT heeft een top 9 van routes ontwikkeld die de bezoeker meeneemt langs cultuurhistorische sporen op de Heuvelrug. Alle routes starten bij een Toeristisch Overstappunt (TOP). Een TOP is een knooppunt waar diverse fiets- en wandelroutes samenkomen, met altijd voldoende parkeergelegenheid. Alle TOP’s zijn gekoppeld aan horeca waar men naast een kop koffie en een rustmoment ook de fiets kan opladen. De inzet van TOP’s dragen bij aan betere spreiding van bezoekers in de regio.

Bijzondere fietsarrangementen
Nieuw dit jaar is de arrangementenmodule. Er is een uitgebreid aanbod van arrangementen waarbij diverse locaties op de Heuvelrug unieke arrangementen aanbieden, variërend van wellness-, e-bike en panda-arrangementen tot meerdaagse overnachtingen in koninklijke of landelijke sferen.

Ook voldoende uitdaging voor de sportieve fietser
Ook voor de sportieve fietser zijn er op de Utrechtse Heuvelrug uitdagingen genoeg. Variatie in omgeving en terrein zijn volop aanwezig bij inmiddels bekende wielerroutes zoals Kleintje Utrechtse Heuvelrug en wielerevenementen zoals de Hel van de Heuvelrug en Tour du Jour Utrechtse Heuvelrug in Driebergen. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op een van de vele MTB-routes  op de Heuvelrug met korte klimmetjes en leuke afdalingen met uitdagende bochten. Meer informatie op sportieffietsen.opdeheuvelrug.nl.