Persbericht 6 mei 2021 - Digitale infomasten verwelkomen inwoners en bezoekers in Doorn en Driebergen

In Doorn en Driebergen staan sinds maart digitale infomasten, waarvoor het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei de teksten en beelden verzorgt, in samenwerking met de ondernemers uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Op de infomasten wisselen gemeentelijke informatie en commerciële boodschappen elkaar af.

De infomasten staan langs toegangswegen in Doorn en Driebergen, het is de bedoeling dat in de toekomst vergelijkbare masten op meer plekken in de regio worden geplaatst. Doordat de content op de masten op een centrale plek wordt verzameld door het RBT is de uitstraling overal hetzelfde en wordt de verbinding met de regio visueel gemaakt.

Een warm welkom aan inwoners en bezoekers en steun aan ondernemers
Iedereen die Doorn of Driebergen in rijdt wordt welkom geheten en leest direct informatie over wat er te doen is in de regio. Ook voor ondernemers, toeristisch-recreatieve aanbieders en evenementenorganisaties zijn de infomasten een uitkomst. Zij kunnen op deze manier in samenwerking met RBT Heuvelrug & Vallei en de gemeente Utrechtse Heuvelrug informatie over activiteiten en evenementen delen. Rob Jorg, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug: “De infomasten worden ingezet om lokale ondernemers, evenementen, bezienswaardigheden, cultuur en horeca te ondersteunen. Dat is in deze tijden extra belangrijk.”

Goede recreatieve informatievoorziening van groot belang
Michiel van der Schaaf, directeur RBT Heuvelrug & Vallei: “Juist nu is het van belang om recreanten de goede richting op te wijzen door het aanbieden van juiste informatie en leuke inspiratie. Bewoners en bezoekers worden geïnspireerd met leuke tips en ontdekken zo wat er allemaal wél kan. Tevens helpen de infomasten bij spreiding van drukte en bewustwording van de natuurrijke omgeving waar we ons bevinden.“

Meer informatie over de masten is te lezen op infomast.opdeheuvelrug.nl.

Wethouder Rob Jorg is blij met de komst van de digitale infomasten.