Persbericht 15 maart 2021 - Heuvelrug opent toeristisch seizoen

Op donderdag 25 maart a.s. wordt het toeristisch seizoen op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei geopend. In een online bijeenkomst vanuit de Grebbelounge in het Fort aan de Buursteeg in Renswoude deelt Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei de plannen voor komend seizoen. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en is via Zoom rechtstreeks te volgen.

RBT Heuvelrug & Vallei is sinds 2015 de destinatiemarketingorganisatie voor negen gemeentes op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei, te weten Baarn, Scherpenzeel, Soest, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist. Ruim 600 regiopartners zijn intussen aangesloten op het snelgroeiende RBT-netwerk.

Gastvrijheid één van de grootste sectoren in de regio
Met 700 miljoen aan inkomsten, ruim 10.000 banen en een grote bijdrage aan het voorzieningenniveau in de regio, zijn recreatie en toerisme één van de grootste economische sectoren op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei. “Op lange termijn is het perspectief gunstig, maar door Corona raken reserves uitgeput en komt de continuïteit van gezonde ondernemers steeds meer in gevaar”, zegt RBT-directeur Michiel van der Schaaf. “We vinden het daarom onze taak om er alles aan te doen de sector te helpen opkrabbelen vanaf het moment dat er weer wat mag. We hopen dat de aangekondigde opening van de terrassen net voor Pasen daarin een eerste stapje is en dat snel daarna meer versoepelingen volgen.”

Herstelplan tot eind 2021  
De activiteiten voor dit seizoen richten zich voor een groot deel op het herstellen van het zelfstandig verdienvermogen van de gastvrijheidseconomie en het in goede banen leiden van bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Voor de zomer van 2020 maakte RBT Heuvelrug & Vallei daarvoor samen met ruim honderd ondernemers in de regio het Herstelplan Bestemming Heuvelrug 2020-2021, dat in juli 2020 van start ging. Het plan gaat over veiligheid, zakelijk toerisme, vrije tijd en lokaal kopen en loopt tot eind dit jaar.

Aanmelden voor de online bijeenkomst op 25 maart a.s. om 14.00 uur kan via samenwerkenloont@hv-marketing.nl.