Hier moet je zijn

1,5 meter #opdeheuvelrug

Je hoeft niet ver te reizen om mooie dingen te ontdekken en te beleven. 

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. De prachtige natuur, talloze landgoederen en gezellige steden en dorpen maken de Heuvelrug tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet. Trek erop uit, wandel of fiets door de heuvelachtige bossen langs indrukwekkende kastelen, ontdek de historie van de Heuvelrug in een museum of laat je culinair verwennen in één van de leuke restaurants, beleef onvergetelijke attracties en evenementen en ga lekker shoppen. 

Deze pagina vol met handige tips helpt je op weg om ook in de coronatijd op een veilig manier volop te genieten van het bewuste goede leven, te ontspannen en nieuwe inzichten op te doen. Oftewel: genieten #heuvelrugstijl. 

1,5 METER #OPDEHEUVELRUG WAT BETEKENT DAT? 

10 coronaproof activiteiten

Om je te inspireren om er veilig op uit te gaan, hebben we een top 10 gemaakt van coronaproof activiteiten op de Heuvelrug. Reserveer van te voren alvast een online ticket en eventueel een tijdslot, zo voorkomen we drukte en ben je verzekerd van een leuke dag uit.

Lokaal genieten

Op de Heuvelrug kan je op allerlei manieren culinair genieten. Bekijk de mogelijkheden en arrangementen. 

Onontdekte museale parels

Samen vertellen deze onontdekte musea over de rijke historie en cultuur van deze prachtige regio. 

Beleef de Heuvelrug vanuit huis

Wist je dat je de Heuvelrug ook vanuit huis kunt bezoeken? Ideaal om alvast te kijken waar je straks allemaal naar toe kunt en virtueel door de regio te wandelen. 

De beste locaties voor een staycation

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je de Utrechtse heuvelrug en de Gelderse Vallei. De perfecte locatie voor een staycation. Kom genieten: #heuvelrugstijl. 

Relaxen op een tropisch eiland?

Het Henschotermeer, een uniek recreatiegebied middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een plek om er even helemaal tussen uit te zijn. Of je nu zin hebt om lekker te luieren en te genieten van de mooie omgeving, te bouwen aan je eigen zandkasteel, te zwemmen of gewoon heerlijk rond te dobberen op het meer of misschien heel sportief een rondje om het meer te wandelen. Er is echt voor iedereen wel iets te doen!

Ontdek het Henschotermeer

Onontdekte parels op de Heuvelrug - #hiermoetjezijn

Druktemonitor

Om drukte te vermijden en gebruik te maken van de rust en ruimte in de regio kun je op onderstaande kaart terugvinden waar het rustig is. Wanneer het druk is, zie je een rode kleur, oranje is een gemiddelde drukte en groen betekent dat het er rustig is. Elke dag geven lokale experts aan hoe druk het is. Zo weet je of je er veilig op uit kunt gaan, ofdat je beter ergens anders naartoe kunt gaan. 

Alle informatie graag op zak?

Al deze handige informatie hebben wij samengevat in een overzichtelijke folder. De folder is verkrijgbaar op de meest drukke plekken in de regio als vakantieparken en campings, toeristische trekpleisters en lokale VVV kantoren en gemeentes.

Ruimtelijk vergaderen

Wist je dat de Utrechtse Heuvelrug & Gelderse Vallei ook een ideale regio is voor je zakelijke bijeenkomst? Je vindt er unieke en inspirerende locaties midden in de natuur die prima bereikbaar zijn met OV en de auto. De ruime locaties in de natuur zorgen ervoor dat je veilig en op anderhalve meter afstand bij elkaar kunt komen voor (meerdaagse) congressen, conferenties, trainingen en overige zakelijke bijeenkomsten. Meer weten?

Ontdek de zakelijke locaties