Hier moet je zijn

Je hoeft niet ver te reizen om mooie dingen te ontdekken en te beleven! 

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. De prachtige natuur, talloze landgoederen en gezellige steden en dorpen maken de Heuvelrug tot een heerlijke plek waar je kunt genieten, ontspannen en nieuwe inzichten op doen. 

Deze pagina vol met tips helpt je alvast op weg naar lekkere restaurants, mooie routes en handige lijstjes. 

Wil je bijzondere plekken op de Heuvelrug ontdekken? Bekijk dan de tips van lokale experts over hun leukste plek #opdeheuvelrug.

Bekijk de leukste plekken

De leukste plekken #opdeheuvelrug

Wil jij weten waar je moet zijn voor een onvergetelijke ontdekkingstocht op de Heuvelrug? Wij hebben alle tips van locals en bezoekers voor je verzameld. Laat je inspireren of deel jouw leukste plek om anderen te inspireren.

Lokaal genieten

Op de Heuvelrug kan je op allerlei manieren culinair genieten. Ontdek de leukste adresjes en tips!

Wandelen en fietsen

Ontdek de mooiste fiets- en wandelroutes.

Onontdekte museale parels

Samen vertellen deze onontdekte musea over de rijke historie en cultuur van deze prachtige regio. 

De beste locaties voor een staycation

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je de Utrechtse heuvelrug en de Gelderse Vallei. De perfecte locatie voor een staycation!

Onontdekte parels op de Heuvelrug - #hiermoetjezijn

Druktemonitor

Om drukte te vermijden en gebruik te maken van de rust en ruimte in de regio kun je op onderstaande kaart terugvinden waar het rustig is. Wanneer het druk is, zie je een rode kleur, oranje is een gemiddelde drukte en groen betekent dat het er rustig is. Elke dag geven lokale experts aan hoe druk het is. Zo weet je of je er rustig op uit kunt gaan, ofdat je beter ergens anders naartoe kunt gaan of op een later tijdstip er heen kunt. 

Alle informatie graag op zak? Bezoek een VVV informatiepunt!

Al deze handige informatie hebben wij samengevat in een overzichtelijke folder. De folder is verkrijgbaar bij de VVV informatiepunten in de regio die zich veelal bevinden bij horeca, vakantieparken, campings, toeristische trekpleisters en lokale VVV kantoren.

Zoek een VVV bij jou in de buurt

Ruimtelijk vergaderen

Wist je dat de Utrechtse Heuvelrug & Gelderse Vallei ook een ideale regio is voor je zakelijke bijeenkomst? Je vindt er unieke en inspirerende locaties midden in de natuur die prima bereikbaar zijn met OV en de auto. De ruime locaties in de natuur zorgen ervoor dat je veilig en op anderhalve meter afstand bij elkaar kunt komen voor (meerdaagse) congressen, conferenties, trainingen en overige zakelijke bijeenkomsten. Meer weten?

Ontdek de zakelijke locaties