De leukste plek #opdeheuvelrug - van Alie en Nellie

Even voorstellen

Wij zijn Alie en Nellie, Alie is verzorgende IG en Nellie is verpleegkundige en we wonen in Urk. Onze leukste plek op de Heuvelrug is: de Grebbeberg in Rhenen. We hebben deze plek ontdekt via route.nl. Op ons Instagram account alie_en_nellie delen we deze bijzondere plek. Met onze Instagram willen we iedereen meenemen en laten we zien hoe mooi de natuur kan zijn.

Waarom is de Grebbeberg de leukste plek #opdeheuvelrug?

Door de mooie ligging en zicht op de Nederrijn en Betuwe.

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

Wij hebben hier een wandeling gemaakt en genoten van dit prachtige natuurgebied. Het gebied kent zeer steile hellingen. Nadat we via een trap met 261 treden naar boven waren geklommen werden we beloond met een prachtig uitzicht over de Blauwe Kamer waar een kudde Konikpaarden heerlijk stond te grazen. Ook stonden we stil bij de Slag om de Grebbeberg. We kwamen langs het militair ereveld, de laatste rustplaats van 400 militairen. Begraven in de grond die ze met hun leven verdedigden. In vrijheid wandelden we verder.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Maak een mooie wandeling op de Grebbeberg. Een prachtig natuurgebied dat erg veelzijdig is.

De Grebbeberg

De Grebbeberg in Rhenen is een 52 meter hoge heuvel die de zuidoostelijke punt vormt van de Utrechtse Heuvelrug. De Grebbeberg heeft een groot historisch belang. In de 18e eeuw werd hier namelijk de Grebbelinie aangelegd, en in 1940 vond hier de Slag om de Grebbeberg plaats. Op dit moment is het een rustige en natuurrijke plek om te wandelen en te genieten van een prachtig uitzicht over de Betuwe en de Nederrijn.

Meer informatie