De leukste plek #opdeheuvelrug - van Anita

Even voorstellen

Ik ben Anita en in het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver en reisblogger. Op WeekendToerist.nl schrijf ik over de leukste weekendjes weg in binnen- en buitenland. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: de bosvijver op landgoed Heidestein.

Waarom is de bosvijver op landgoed Heidestein de leukste plek #opdeheuvelrug?

Omdat ik aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug woon, ga ik regelmatig op ontdekkingstocht in de bossen. Vooral in het najaar om van de mooie herfstkleuren te genieten. Meestal wandel ik bij Kwintelooijen en rond de Elsterkop, omdat deze prachtige plekjes vlak bij huis liggen. Op Heidestein kom ik een stuk minder vaak, maar toch is de bosvijver op dit landgoed voor mij het mooiste plekje op de Utrechtse Heuvelrug.

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

Elke keer als ik er kom, ben ik weer onder de indruk van het uitzicht op het beboste eilandje dat omringd wordt door kraakhelder water. Betoverend in elk jaargetijde!

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Ik heb heel veel tips! Op mijn website WeekendToerist.nl lees je meer over mijn favoriete plekken op de Utrechtse Heuvelrug: van mooie wandelroutes tot de mooiste uitzichtpunten: https://weekendtoerist.nl/tag/utrechtse-heuvelrug/

Landgoed Heidestein

Verscholen in de bossen bij Zeist liggen landgoed Heidestein en landgoed Bornia. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide. In een oude schaapskooi zit een informatiecentrum van Utrechts Landschap.

Meer informatie