De leukste plek #opdeheuvelrug - van Anja

Even voorstellen

Mijn naam is Anja, in mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in. Ik woon dan ook in de prachtige groene omgeving van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: het Leersumse Veld. Het is vaak lastig om een mooi wandelpad te vinden waar je ook met een rolstoel kunt wandelen, via toegankelijkheuvelrug.nl vond ik een mooie wandeling die ook nog eens goed te doen is met wielen.

Waarom is het Leersumse Veld de leukste plek?

Het is in elk seizoen een bijzondere omgeving. De natuur verandert steeds en dit maakt het een magische plek. 

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

Voordat we deze wandeling maakten waren mijn man en ik eigenlijk een beetje klaar met natuurwandelingen. Steeds weer kwamen we obstakels tegen, van grote modderplassen tot boomstronken en van een verhard asfaltpad van een kilometer tot hekjes die niet open gingen. Ik had veel gelezen over deze wandelroute en werd toch wel erg nieuwsgierig. Samen met mijn man ben ik toch aan de wandel gegaan. Ondanks dat het een onverhard pad is, en soms erg hobbelig is, is het een prachtig pad voor in de zomer. Als ik in de winter of herfst op pad ga kies ik toch voor de Kaapse Bossen, daar heb je ook een fijn pad door de bossen en kun je even uitrusten bij Chalet Helenaheuvel.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug nog beter te leren kennen?

Laat je door niks of niemand tegenhouden, geniet van de mooie omgeving.

Wandelen zonder drempels

Ontdek de mooiste routes door de natuur die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, rollators, wandelwagens en mensen met een visuele beperking.

Meer informatie