De leukste plek #opdeheuvelrug - van Annemarie Smit

Even voorstellen

Ik ben Annemarie Smit en ik ben freelance tekstschrijver & social media manager. Daarnaast heb ik mijn eigen reisblog Ishetnogver.nl, over de reizen en uitstapjes die ik maak met mijn gezin. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is de Pyramide van Austerlitz.

 

Waarom is de Pyramide van Austerlitz de leukste plek op de Heuvelrug?

Dit is zo'n plek in Nederland die je ooit eens gezien moet hebben. Want een piramide in Nederland? Dat is toch heel bijzonder! Het verhaal erachter trouwens ook. Bovendien kun je mooi wandelen in de bossen rondom de piramide. Je leest er meer over in mijn blog over Maarn en omgeving.

Welke herinnering heb je aan de Pyramide van Austerlitz?

Wij waren er op een nogal regenachtige dag en kozen daarom voor een korte wandeling tussen de buien door over Landgoed Den Treek-Henschoten en langs de piramide. We hadden mazzel, want het begon pas weer te regenen toen we terug op de parkeerplaats waren. En de donkere regenlucht zorgde voor mooie plaatjes.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Ga vooral veel wandelen, want het is er prachtig! Zo is een bezoek aan de piramide goed te combineren met een wandeling in de bossen en heidevelden rondom Den Treek-Henschoten, het landgoed waar de Pyramide van Austerlitz zich op bevindt. Breng voor meer reisinspiratie een bezoekje aan mijn instagrampagina.

De Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz is misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden in de regio Utrechtse Heuvelrug. De Pyramide van Austerlitz is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Het beklimmen van de Pyramide is het mooie uitzicht over de hele omgeving absoluut waard.

Meer informatie