De leukste plek #opdeheuvelrug - van Claudia de Haas

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Claudia de Haas, ik ben grafisch ontwerper bij HaasDesign en woon in Doorn. Mijn favoriete plek op de Heuvelrug is de Landgoed Zuylestein in Leersum. Ik heb deze mooie plek ontdekt door het Heuvelrug Magazine te lezen.

Waarom is dit de leukste plek #opdeheuvelrug?

Het Leersumse veld is met zijn plassen in strenge winters prachtig. Door de lage ligging is daar al snel ijsvorming. Ook later in het jaar bloeit de hei prachtig. Den Treek is in de bloeitijd van de heide extra prachtig; zie ochtendfoto met laaghangende mist en opkomende zon. Ruim 10 jaar geleden is daar bos gekapt om de hei terug te brengen. Hierdoor is aansluiting gevonden met omliggende natuur. Hoewel ik het destijds zonde van de bomen vond, is het prachtig geworden. In het voorjaar kom ik graag in Amelisweerd. Dat begint al met de vele sneeuwklokjes gevolgd door bosanemonen; zie foto van een bosanemoon. De Zeister en Kaapse bossen bezoek ik vaak in de herfst voor de kleuren en de paddenstoelen.

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

Natuurbeleving in het algemeen.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug nog beter te leren kennen?

Al mijn favoriete plekken die lokaal geproduceerd voedsel verkopen in de omgeving van Doorn heb ik samen met mijn dochter verzameld. Deze verzameling kun je hier bekijken.

Landgoed Zuylestein

Op de grens tussen Leersum en Amerongen ligt langs de provinciale weg Utrecht-Arnhem (N225) de hoofdingang van het uit de veertiende eeuw daterende landgoed Zuylestein. Via een in de negentiende eeuw gebouwd monumentaal inrijhek betreedt u een historisch park dat uniek is in Nederland door de geheel intact gebleven oorspronkelijke renaissance stijl. Maak een mooie wandeling, fietstocht of krijg een rondleiding op en rondom Landgoed Zuylestein.

Meer informatie