De leukste plek #opdeheuvelrug - van Egbert

Even voorstellen

Mijn naam is Egbert ik ben hobbyfotograaf en woon in Veenendaal. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: Kasteel Renswoude. Door op verkenning te gaan door deze prachtige regio heb ik dit kasteel ontdekt.

Waarom is Kasteel Renswoude de leukste plek #opdeheuvelrug?

Kasteel Renswoude is een bouwkundige parel die nog onontdekt is bij het grote publiek, en wat op mij als fotograaf vooral indruk maakt is het park met de prachtige vijver aan de achterzijde. In de herfst verandert dit park tot een speeltuin voor natuurfotografie, en bij koude winters kan er op deze vijver zelfs geschaatst worden.

Wat is jouw leukste herinnering aan Kasteel Renswoude?

In de herfst ontstaan in dit park de mooiste herfstkleuren, en daar kwam ik vorig jaar tijdens een wandeling met mijn gezin ook achter. De gele herfsttinten knalden onze tegemoet en de hele wandeling dacht ik alleen maar... Waarom heb ik mijn camera niet meegenomen...?! De volgende dag ben ik terug gegaan om de bijgevoegde foto te schieten. Naast een duidelijke impressie van het kasteel en de herfstkleuren laat deze foto, door het kalme water, ook de rust van het kasteelpark en de omgeving goed zien.

Heb je een leuke tip voor wie Kasteel Renswoude bezoekt?

Bezoek in oktober eens het Kasteelpark Renswoude, naast een prachtige wandeling door het park is aan de overzijde van de weg ook een fraaie laan om te wandelen, en vanaf hier vertrekt ook een klompenpad (het Jufferpad) voor diegene die zin hebben in een stevige en mooie wandeling (15,6 km).

Kasteel Renswoude

In het prachtige plaatsje Renswoude, liggend aan de rand van de Gelderse Vallei, vind je midden in het Kasteelbos het romantische Kasteel Renswoude. Wat Kasteel Renswoude zo bijzonder maakt, naast haar rijke historie, is haar unieke toegankelijke ligging. 

Meer informatie