De leukste plek #opdeheuvelrug - van Hanno Weima

Even voorstellen

Mijn naam is Hanno Weima. Ik woon in Zeist en ik ben blogger bij grijsopreis.nl, de reisblog voor actieve 50-plussers. Toen ik in de regio kwam te wonen ben ik direct op ontdekkingstocht gegaan. Eerst in Zeist en omgeving, daarna naar Bornia en Den Treek. Zo heb ik mijn leukste plek op de Heuvelrug ontdekt: de gouden driehoek van Zeist-Driebergen-Leusden.

Waarom is de omgeving rond Zeist de leukste plek #OpdeHeuvelrug?

Dit gebied biedt echt alles wat de Utrechtse Heuvelrug zo bijzonder maakt: prachtige buitenhuizen, gevarieerde flora, heidelandschappen en zandverstuivingen, heuvels, bijzondere fauna en een rijke historie. Daarnaast komt ook de fervent wandelaar, fietser en mountainbiker (zoals ik) hier meer dan uitstekend aan zijn trekken!

Welke herinnering heb je aan de omgeving rond Zeist?

Toen we vanwege corona tijdelijk niet naar het buitenland konden reizen, ben ik veel van de directe omgeving gaan ontdekken. Ik ging er wandelen, recreatief fietsen en mountainbiken en kwam er achter dat de regio mij ongekend veel te bieden heeft!

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Misschien wel de beste manier om de Utrechtse Heuvelrug goed te ontdekken is door recensies van anderen op sociale media te lezen. Maar ook om wandelingen op wandelpagina's op te zoeken die aan jouw criteria voldoen. Daarnaast kun je zelf natuurlijk ook je stoute schoenen aantrekken en op ontdekkingsreis gaan.

De gouden driehoek van Zeist-Driebergen-Leusden

In en rondom Zeist is het prachtig wandelen. Wandel over de populaire klompenpaden, dwars door het agrarische gebied, over landgoederen en langs de vele boerenerven. Ieder seizoen heeft zijn charme en geen dag is hetzelfde. De vele wandelroutes op de Heuvelrug maken het soms lastig om de route te vinden die bij jou past. Onze wandelpagina maakt het mogelijk om middels filters gemakkelijk de gewenste route te vinden.

Vind jouw route