De leukste plek #opdeheuvelrug - van Herman Oberman

Even voorstellen

Mijn naam is Herman Oberman, ik ben vrijwilliger bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei en woon in Maarn. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: een rondje fietsen in de omgeving van Maarn.

Waarom is fietsen in de omgeving van Maarn het leukste #opdeheuvelrug?

Tegen het eind van mijn fietsroutes over de Utrechtse Heuvelrug kom ik deze holle boom met kabouter Paulus vaak tegen. En als ik op de fiets langskom dan staat hij altijd paraat.

Een schaduwrijke lange laan, gevarieerd aan bomen, heide, behoorlijk autoluw, daarom geliefd om te fietsen en wandelen. In de buurt van deze dappere kabouter is een zitbankje met prullenbak! Hier kun je uitrusten en genieten van de stilte, ondanks dat je 2 km van de  A12 bent.

Volgens mij  is dit dicht in de buurt van wat ooit is uitgeroepen tot het stilste plekje van Utrecht. Ik geef toe dat de weg best wel actief wordt bereden door fietsers en groepjes wielrenners, maar dat drukt de stilte niet. Enige tijd geleden stond er nog een rode kabouter die verlicht kon worden doordat op zijn rode paddenstoel kleine zonnecellen zaten. Deze heeft echter de benen genomen.

Heb je nog meer tips om de Heuvelrug te ontdekken?

Een ander mooi plekje is daar waar je de heide passeert maar dan aan de andere kant, langs het fiets/wandelpad van Maarn – Kasteel Maarsbergen, zeker als de heide bloeit. De rust kan je tot je nemen middels een zitbank en een picknick tafel. En als derde tip zou ik aanraden te fietsen van het Let de Stigterpad vanaf het Leersumse veld naar Maarn. Hier vind je een goed wegdek, in een oase van rust en een gevarieerd landschap. Hier kun je rustig zitten en de natuur in je opnemen en helemaal tot rust komen.

Fietsen op de Heuvelrug

Het mooie aan fietsen op de Utrechtse Heuvelrug is de enorme diversiteit. Al fietsend door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, langs de vele landgoederen en kastelen en de uitgestrekte velden, ontdek je de grootse natuur, maar verken je ook ieder detail. De Heuvelrug is hét mooiste fietsgebied van Nederland. 

Meer informatie