De leukste plek #opdeheuvelrug - van Ilse Bons

Even voorstellen

Mijn naam is Ilse Bons, ik ben op het moment bezig met mijn studie Tourism management in Deventer. Ik woon in Wijk bij Duurstede en mijn leukste plek op de Heuvelrug is: Doornse Gat. Ik heb deze plek niet echt zelf ontdekt, toen ik jonger was gingen wij hier af en toe heen met het gezin en zo ben ik met deze plek bekend geworden.

Waarom is het Doornse Gat de leukste plek #opdeheuvelrug?

Je kunt hier heerlijk wandelen en in de zomer is het super fijn om met een groepje mensen gewoon te zitten op het veld en te genieten van de zon. Daarnaast is het voor mij nog makkelijk om te bereiken met de fiets, waardoor je hier snel en niet per se voor al te lang heen kunt gaan.

Wat is jouw leukste herinnering aan het Doornse Gat?

Vroeger gingen wij vaak met het gezin hierheen om te spelen of picknicken. Ik heb hier ook regelmatig kinderfeestjes bijgewoond. Er zit een beetje jeugdsentiment aan deze plek.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Ik zou zeggen: ga gewoon op pad. Er staan overal wel bordjes die aangeven wanneer je iets tegen kunt komen. Er is meer dan genoeg te vinden op de Heuvelrug, maar ik denk dat het spontaniteit meebrengt als je ergens ''per ongeluk'' tegenaan loopt.

Doornse Gat

Het Doornse Gat is een perfect gebied voor dagrecreatie.

Meer informatie