De leukste plek #opdeheuvelrug - van Ilse van den Berg

Even voorstellen

Mijn naam is Ilse van den Berg en ik woon in Amersfoort. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: De omgeving van de Korte Duinen in Soest. En dan bij voorkeur de oranje paaltjesroute. Ik heb deze plek ontdekt door tips van familie en vrienden.

Waarom is de Korte Duinen de leukste plek?

Vooral de oranje paaltjesroute is een aanrader omdat je hiermee op vele mooie, afwisselende plekken van dit gebied komt. Van de duinen, naar het bos, over de heuvels langs het bos, langs de hei tot het gebied bij de Bokkeduinen. Elke keer weer wordt je verrast door de schoonheid van dit gebied.

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

Onlangs met koffie en taart heerlijk gepicknickt tijdens een wandeling met mijn zus.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug nog beter te leren kennen?

Naast de Korte Duinen is het gebied rondom de voormalige vliegbasis Soesterberg ook práchtig! Boek een hotel of B&B in het centrum van Amersfoort, práchtige stad! Ga een dagje wandelen door de stad, een dagje wandelen rondom de Korte Duinen of een dagje fietsen rondom de vliegbasis. Eventueel pak je in de zomer de fietsboot naar Soest en fiets je vanaf daar naar de vliegbasis.

Heb je nog tijd over? Bezoek dan zéker het Nationaal Militair Museum bij de vliegbasis. Of kijk welke tentoonstelling Museum Kade heeft op het Eemplein in Amersfoort. Toch op het Eemplein? Bekijk dan gelijk de prachtige bibliotheek van binnen.

De Korte Duinen

Wandelen, rennen, vliegeren of klimmen, de Soesterduinen zijn een grote speelplaats voor jong en oud. Hier kun je terecht om een dagje lekker uit te waaien en te genieten van de prachtige natuur.

Meer informatie