De leukste plek #opdeheuvelrug - van Jan Burgers

Even voorstellen

Mijn naam is Jan Burgers, ik ben vrijwilliger bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei en woon in Zeist. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: Slot Zeist. Mijn vrouw heeft mij deze bijzondere plek laten zien.

Waarom is Slot Zeist de leukste plek #opdeheuvelrug?

Het is een plek waar ik altijd terugkom. Eerste zoen van mijn grote liefde gehad, ben er getrouwd. Mooi wandelen in alle jaargetijden. Er worden regelmatig activiteiten gehouden, zoals gildewandelingen, tentoonstellingen, concerten, het Huis van Sinterklaas, voorstellingen zoals bijvoorbeeld Ashtonia, lichtjesfestival in de winter, Festival Geheugen van Zeist. Je kunt genieten van lunch of High Tea in de brasserie. Daarnaast is er een mooi openluchttheater. Vlakbij is het Broeder- en Zusterplein van de Hernhutters, een plek vol geschiedenis, waarbij het Slot een belangrijke rol speelt.

Wat is jouw leukste herinnering aan Slot Zeist?

Mijn vrouw komt uit Zeist en zelf kom ik uit Zeeland. Ik heb haar in Amerika ontmoet en door haar en de prachtige omgeving kon ik Zeeland gemakkelijk achter mij laten en voelde ik mij hier snel thuis.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Breng ook eens een bezoek aan Bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist

Slot Zeist

Op de Utrechtse Heuvelrug, aan het einde van een statige oprijlaan, staat Slot Zeist. De geschiedenis van Slot Zeist voert terug tot 1677. Ruim 300 jaar geschiedenis heeft de oude glorie van deze veel bezochte lusthof niet aangetast. Een bezichtiging meer dan de moeite waard!

Meer informatie