De leukste plek #opdeheuvelrug - van Karlien de Bruijn

Even voorstellen

Mijn naam is Karlien de Bruijn, ik ben reisblogger bij Reistipsmetkids en jurist en ik woon in Monnickendam. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: Soest. Ik heb deze plek leren kennen door opdeheuvelrug.nl. 

Volg Reistipsmetkids op Instagram of lees de blog van Karlien over Soest op reistipsmetkids.nl

Waarom is Soest de leukste plek #opdeheuvelrug?

Wij komen graag met de kinderen in Soest vanwege de vele leuke activiteiten in en rondom deze plaats.

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

De kinderen praten wekelijks over het Kabouterpad in Soest: met een puntmuts op de bossen in. Daarna ga je door naar het Nationaal Militair Museum, waarbij er zowel binnen als buiten zoveel te zien is. En voor pannenkoekenrestaurant De Smickel rijden we tegenwoordig een heel stuk om. In de eerste plaats omdat de pannenkoeken hier echt lekker zijn, in de tweede plaats omdat er veel te doen is voor de kids en in de derde plaats omdat het personeel erg gastvrij is. Ik hoop dat we dit najaar weer een dag of weekend naar Soest gaan. Ik ben heel benieuwd hoe de Soester Duinen eruit zien tijdens de herfst!

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug nog beter te leren kennen?

Andere aanrader voor gezinnen is het Bezoekerscentrum De Boswerf. Met een natuurspeelbos, waterspeeltuin en een kleine-beestjes-tuin.

Soest

Aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug tussen Utrecht, Amersfoort en Hilversum ligt als een oase van rust Soest met zijn unieke natuurschoon. Wandel of fiets door bossen, heide en duinen, beleef koninklijke momenten in Paleis Soestdijk of ga terug naar de roots van het oude Soest.

Meer informatie