De leukste plek #opdeheuvelrug - van Laura Nieuwenhuis

Even voorstellen

Mijn naam is Laura Nieuwenhuis, ik ben marketeer bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei en woon in IJsselstein. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: De Paardenkamp in Soest. Het is de leukste tip die over gaat van generatie op generatie. 

Waarom is de Paardenkamp de leukste plek #opdeheuvelrug?

De Paardenkamp is jeugdsentiment. Mijn ouders zijn beide opgegroeid in Zeist en mijn opa en oma hebben daar altijd gewoond. Zeist en omgeving is voor mij een soort tweede thuis en ik was dan ook vaak te vinden bij het Henschotermeer in Woudenberg, het hertenkamp in Zeist en op De Paardenkamp in Soest. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik daar uren kon rondwandelen, de paarden eten geven, helpen in de stallen en paarden borstelen. Heerlijk buiten zijn met de dieren en vaak daarna nog een wandeling door de prachtige omgeving/natuur. Nu kom ik er met mijn dochter en zie ik dat zij zich net zo vrij en vrolijk voelt in deze omgeving. En ja ik moet toegeven dat ik ook nog steeds enthousiast word als we hier zijn.

Ik ben de regio verder nog volop aan het ontdekken. Dankzij mijn werk bij het RBT blijf ik prachtige en leuke plekken ontdekken! Mijn verlanglijst met te bezoeken natuurgebieden, uitjes en steden groeit alleen maar groter. Ik hou van de natuur, dus ik kan mijn hart ophalen hier in de regio.

Wat is jouw leukste herinnering aan de Paardenkamp?

Mijn leukste recente herinnering is dat ik een paar weken terug met Lotte naar De Paardenkamp ging en eigenlijk alle paarden die dag in de wei stonden. We liepen er omheen en het politiepaard dat momenteel geniet van mijn welverdiende pensioen, was nogal opdringerig. Ik heb een zwak voor dit paard, dus wilde hem nog een koekje geven (speciale koek die je in de winkel daar kan kopen). Lotte was alleen heel erg streng die dag en zei duidelijk tegen hem: Nee! Ze wuifde hem weg en wees een andere pony aan die volgens haar het koekje wel verdiende. Twee zakken koekjes verder en het politiepaard had stiekem nog wat van mij gekregen, maar Lotte gunde hem die dag even niets. Wie vraagt wordt overgeslagen.

Heb je een leuke tip voor wie De Paardenkamp bezoekt?

De open dagen en borsteldagen op De Paardenkamp zijn extra leuk omdat je dan meer interactie kunt hebben met de paarden. Daarnaast kun je lekker lunchen met uitzicht op de paarden en geiten bij Boerderij Gagelgat die op loopafstand zit van de Paardenkamp.

De Paardenkamp Soest

De Paardenkamp in Soest is een rusthuis waar oude paarden kunnen genieten van hun welverdiende pensioen. Je kunt De Paardenkamp iedere dag van 10.00 tot 16.00 uur gratis bezoeken (m.u.v. feestdagen). Je kunt een rondleiding krijgen, een uitgezette wandeling maken langs alle weilanden of bijvoorbeeld een videopresentatie bekijken.

Meer informatie