De leukste plek #opdeheuvelrug - van Lieke Roos

Even voorstellen

Mijn naam is Lieke Roos en ik ben content marketeer bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei. Ik woon in Hoevelaken, maar werk al zo’n 10 jaar op de Utrechtse Heuvelrug en heb ook een aantal jaren in Driebergen en Zeist gewoond.

Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: de Soesterduinen.

Waarom zijn de Soesterduinen de leukste plek #opdeheuvelrug?

Ik heb 2 kleine kinderen en de Soesterduinen zijn voor hen één grote buitenspeeltuin: met een schepje en een emmer kunnen zij zich uren vermaken in deze 'grote zandbak’. Zandkastelen bouwen, de duinen afrennen, als er een windje staat de vlieger oplaten en takjes zoeken in het bos. Heerlijk om zo buiten te zijn met ze.

Wat is jouw leukste herinnering aan de Soesterduinen?

Ik ben opgegroeid in Rotterdam en Culemborg, dus zelf heb ik weinig jeugdherinneringen aan deze omgeving. Maar nu ik kinderen heb, vind ik het vooral leuk om de jaargetijden bij de Soesterduinen met ze te ontdekken. In de herfst tot je enkels door de blaadjes lopen in het bos, met een beetje geluk in de winter sleeënd de duinen af, op een mooie lentedag de nieuwe bloemetjes ontdekken en in de zomer lekker picknicken, héérlijk! 

Heb je een leuke tip om de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken?

Om maar in het thema ‘kinderen op de Heuvelrug’ te blijven, de kabouterpaden met kinderen lopen is echt een aanrader! Speciale wandelroutes voor kinderen waarbij je onderweg leuke speeltoestellen, opdrachten of soms een echte kabouter tegen komt. De routes zijn niet te lang, waardoor het met kleintjes ook prima te wandelen is. Er zijn meerdere kabouterpaden op de Utrechtse Heuvelrug, leuk om ze allemaal eens te lopen. 

Soesterduinen

Kom je lekker uitleven in de Soesterduinen, een geweldige plek om te vliegeren en te klimmen. Zoek je een leuke plek voor een actief, sportief en gezellig kinderuitje? In de Soesterduinen kun je heerlijk wandelen, vliegeren, voetballen, verstoppertje spelen en natuurlijk klimmen in de geweldige klimbomen. Het is net een grote speelplaats!

Meer informatie