De leukste plek #opdeheuvelrug - van Linda Schimandl

Even voorstellen

Mijn naam is Linda Schimandl, ik ben thuismoeder van 4 kinderen en ik woon in Zeist. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: Heidestein. Ik woon aan de rand van het bos en laat in dit gebied graag elke dag onze hond uit.

Waarom is Heidestein de leukste plek #opdeheuvelrug?

Heidestein is een prachtig verscholen gebied, in de bossen op de Heuvelrug. Je kunt hier eindeloos heerlijk wandelen en genieten van de uitgestrekte heidevelden en bossen. Er zijn verschillende uitgepeilde wandelroutes waarop je zomaar een kudde Drentse heideschapen tegen het lijf kunt lopen. De Schaapskooi is een bekende plek in het gebied wat fungeert als informatiecentrum en waar voor de kleintjes onder ons het Beestenbos te vinden is. Ook mogen de kleintjes tijdens de openingstijden helpen met het voeren van de schapen. Kortom; voor jong en oud een geweldige plek om een heerlijk actieve dag te beleven. Ik heb zelf een grote passie voor natuurfotografie. Heidestein is voor mij als natuurliefhebster het walhalla. Middels mijn Instagram account: @puur.de.natuur neem ik je graag mee door het prachtige gebied van Heidestein tijdens de seizoenen met al haar schoonheid aan heide, insecten, vlinders, wild en paddenstoelen.

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

In maart 2019 was ik uitgerekend van mijn vierde kindje. In die periode waren de Drentse heideschapen ook drachtig en bijna uitgerekend. Elke dag maakten mijn man, ik en de andere drie kinderen een wandeling naar de drachtige schapen in de schaapskooi in de hoop dat wij eerder ons kindje/broertje mochten verwelkomen. Heel wat lammetjes zijn uiteindelijk eerder geboren dan onze kleine Hein, dus het was best spannend. Het was een prachtig moment toen we zelf met Hein in de kinderwagen op bezoek konden gaan bij al die lieve lammetjes... Genieten!

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug nog beter te leren kennen?

Wat ontzettend leuk is om te doen? Kom met de trein naar station Driebergen-Zeist. Stap daar uit en wandel de NS-wandelroute.  Dit is een prachtige wandeling die start en eindigt op het station!

Landgoed Heidestein

Verscholen in de bossen bij Zeist liggen landgoed Heidestein en landgoed Bornia. Je kunt hier heerlijk wandelen langs de uitgestrekte heidevelden.

Meer informatie