De leukste plek #opdeheuvelrug - van Marlies Slotboom

Even voorstellen

Mijn naam is Marlies Slotboom, ik ben online marketeer bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei en woon in Doorn, midden op de Utrechtse Heuvelrug. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: het Amerongse bos.

Waarom is het Amerongse bos de leukste plek #opdeheuvelrug?

Vanwege de afwisselende natuur. Het ene moment loop je langs heide of tussen loof- en naaldbomen, het volgende moment rust je even uit op het bankje onder de Eenzame Eik of geniet je van het uitzicht vanaf de Elsterkop.

Wat is jouw leukste herinnering aan het Amerongse bos?

Hier ben ik een natuurliefhebber geworden. In 2016 verhuisde ik van Gouda naar Overberg, dat aan de rand van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt. Best een grote verandering van de stad naar een dorp en naar de natuur. Het Amerongse bos was praktisch onze achtertuin en ik heb daar dan ook vele kilometers gewandeld. Van te voren had ik niet gedacht dat wandelen een van de dingen zou worden die ik het liefste doe.

Heb je een leuke tip voor wie het Amerongse bos bezoekt?

Beklim de Elsterkop en geniet van het mooie uitzicht. Ben je er op een heldere dag? Dan heb je geluk en kan je wel zo'n 20 kilometer voor je uit kijken!

Amerongse bos

Het Amerongse Bos is één van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Dat is op zichzelf niet zo bijzonder omdat de meeste bossen op de Heuvelrug pas ongeveer honderd jaar oud zijn. Het Amerongse Bos steekt hier echter met kop en schouders bovenuit: sommige grove dennen dateren uit 1770. Naast zijn ouderdom heeft het Amerongse Bos nóg een bijzonderheid. Het bos ligt namelijk op de 69 meter hoge Amerongse Berg, het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.

Meer informatie