Michiel van der Schaaf

De leukste plek #opdeheuvelrug - van Michiel van der Schaaf

Even voorstellen

Mijn naam is Michiel van der Schaaf, ik ben directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei en woon in Schoonhoven. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: de Grebbelinie.

Waarom is De Grebbelinie de leukste plek #opdeheuvelrug?

Een fantastisch lint van verdedigingswerken aan de flanken van de Heuvelrug, waar je van alles kunt doen: wandelen, fietsen, culinair genieten, overnachten. En natuurlijk de (bij velen nog onbekende) fascinerende historie ontdekken van deze oer-Hollandse waterlinie die nog in 1940 dienst deed ter verdediging van ons land.

Wat is jouw leukste herinnering aan de Grebbelinie?

Vorig jaar bezochten we met ons zoontje het Grebbelinie Bezoekerscentrum tussen Renswoude en Veenendaal. Wat een geweldige plek om je bezoek aan de Grebbelinie te beginnen, en onder de indruk te raken van de historie en het natuurschoon in de polders van de Gelderse Vallei.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Ga eens naar de Grebbelounge. Voor een kop koffie, een lunch of als uitvalsbasis om per (elektrische) fiets de Grebbelinie te ontdekken.

De Grebbelinie

De Grebbelinie is van oorsprong een waterlinie die loopt van de Nederrijn bij de Grebbeberg, via Veenendaal en Amersfoort naar Spakenburg. De Grebbelinie heeft een rijke geschiedenis met haar actieve rol in de landsverdediging waarbij linie onder water gezet om de vijand te weren.

Meer informatie