De leukste plek #opdeheuvelrug - van Mirjam

Even voorstellen

Mijn naam is Mirjam, ik woon in Maarn en in het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: Aardkundig Monument 'Het Zwerfsteneneiland Maarn'.

Waarom is het Zwerfsteneneiland de leukste plek #opdeheuvelrug?

Het is een bijzondere krachtplek, midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, in een prachtige wandelomgeving, waar veel historische en aardkundige waarden liggen.

Wat is jouw leukste herinnering aan het Zwerfsteneneiland?

Samen met de ontwerper van dit aardkundig Monument, Peter Enter (kunstschilder) beheer ik het reilen en zeilen omtrent dit prachtige eiland. Wij verzorgen rondleidingen, lezingen, leerzame evenementen, etc. Beiden zijn wij op deze plek geboren en getogen en ook nog steeds woonachtig! Het is een plek waar je energie krijgt en blij wordt!

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Ga er op uit, trek je wandelschoenen aan en ga de prachtige natuur in!! Of reserveer een privérondleiding (van 1 - 25 pers) waarin Peter Enter alles vertelt en laat zien van het Zwerfsteneneiland Maarn en het mooie gebied daar omheen! Kan ook met lekkere catering er bij! www.zwerfsteneneilandmaarn.nl

Aardkundig Monument 'Het Zwerfsteneneiland Maarn'

Vele tientallen jaren is er in Maarn zand gegraven door de Nederlandse Spoorwegen. De zwerfstenen die hierbij werden aangetroffen bleken zowel in aard als in omvang van internationale waarde te zijn. Het aardkundige monument 'Het Zwerfsteneneiland Maarn' is een bijzonder eiland waar de zwerfstenen te bewonderen zijn. De voormalige zandafgraving met zijn bijzondere flora en fauna, steile trappen en uitzichtplateau is vandaag de dag erg populair bij wandelaars en hardlopers.

Meer informatie