De leukste plek #opdeheuvelrug - van Nasera Elfring

Even voorstellen

Mijn naam is Nasera Elfring. Ik woon in Utrecht en mijn leukste plek op de Heuvelrug is: de Grebbeberg in Rhenen. Door routes te hebben uitgezocht voor de pagina wandelen.opdeheuvelrug.nl heb ik deze route ontdekt.

Waarom is de Grebbeberg de leukste plek #opdeheuvelrug?

Je kunt heerlijk wandelen en ontspannen op de Grebbeberg. En het leukste is dat je het makkelijk kunt combineren met een bezoek aan Ouwehands Dierenpark en aan het eind heerlijk kunt eten bij 't Paviljoen of Pannenkoekenhuis de Grebbeberg.

Wat is jouw leukste herinnering aan Grebbeberg?

Normaal wandel ik eigenlijk alleen in het buitenland, ik had nog nooit een wandelroute in Nederland gelopen. Totdat we dit jaar meer aan huis gekluisterd zaten en het écht eens tijd werd om een mooie wandeling over de Heuvelrug te maken. Inmiddels kende ik alle mooie wandelroutes natuurlijk al, dus zijn we naar de Grebbeberg in Rhenen gegaan. Ondanks dat de route helemaal niet zo lang was hebben we ons uren vermaakt in dit gebied. Wat een prachtige natuur. En de uitzichten! Aan de ene kant op de Nederrijn en aan de andere kant op de Cuneratoren, we hebben onze ogen uitgekeken.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Volg ons ook op Instagram, want wanneer ik eropuit ga dan maak ik hier altijd een leuke story van zodat iedereen kan meegenieten. En nog een tip: als je een wandeling uitkiest, zoek dan meer informatie op dan alleen de route. De historie is super interessant voor jong en oud en zo ontdek je nog meer onontdekte parels in de regio.

De Grebbeberg

De Grebbeberg in Rhenen is een 52 meter hoge heuvel die de zuidoostelijke punt vormt van de Utrechtse Heuvelrug. De Grebbeberg heeft een groot historisch belang. In de 18e eeuw werd hier namelijk de Grebbelinie aangelegd, en in 1940 vond hier de Slag om de Grebbeberg plaats. Op dit moment is het een rustige en natuurrijke plek om te wandelen en te genieten van een prachtig uitzicht over de Betuwe en de Nederrijn.

Meer informatie