De leukste plek #opdeheuvelrug - van Rens Tanis

Even voorstellen

Mijn naam is Rens Tanis. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is Uitkijktoren de Kaap in Doorn. Deze mooie plek heb ik ontdekt toen ik bij Landgoed Zonheuvel werkte.

Waarom is Uitkijktoren de Kaap het leukste plekje #opdeheuvelrug?

Het uitzicht is geweldig. Je krijgt een panoramabeeld van de Utrechtse Heuvelrug en echt een beeld van onze mooie regio. Elk seizoen en weertype krijg je weer een ander uitzicht, dus een attractie die je vaak kan bezoeken!

Wat is jouw leukste herinnering aan Uitkijktoren de Kaap?

Vóór mijn werk bij het RBT, heb ik met veel plezier gewerkt bij Landgoed Zonheuvel. Naast mijn commerciële werkzaamheden mocht ik voor onze gasten boswandelingen, inclusief beklimmingen van de Uitkijktoren, verzorgen. De mooiste wandeling was met medewerkers en kinderen van een gezinshuis, die als doel hebben om kinderen en jongeren die niet meer in hun eigen gezin kunnen wonen op te nemen en op te voeden. Bij deze specifieke wandeling gingen kinderen mee die in hun leven een groot trauma hadden opgelopen en zichtbaar getekend zijn. Sommige van deze kinderen waren nog bijzonder jong. De wandeling door de Kaapse Bossen met prachtige natuur en de beklimming, bracht bij deze kinderen en bij mij een grote glimlach op het gezicht. Het feit dat zoiets simpels, zoals genieten van de natuur, zo'n grote impact had op deze kinderen, heeft op mij een diepe indruk achtergelaten. 

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Bezoek de lokale VVV (informatiepunten). Deze punten worden gerund door lokale mensen die veel kennis en passie hebben over de plaats en directe omgeving. En hebben misschien ook wel verrassingen in petto, die je niet in een folder kunt vinden.

Uitkijktoren de Kaap

Bij Doorn liggen de Kaapse bossen, een  uitgestrekte wandelbos met vele soorten vogels, zoogdieren, paddenstoelen en planten. Wandel in de Kaapse Bossen over kronkelige bospaden, historische kerkpaden en statige beukenlanen. Beklim de uitkijktoren De Kaap voor een schitterend uitzicht over vrijwel de hele Utrechtse Heuvelrug. 

Meer informatie