De leukste plek #opdeheuvelrug - van Robin de Lange

Even voorstellen

Mijn naam is Robin de Lange, ik ben Directeur Ouwehands Dierenpark en woon in Rhenen. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: De panda kraamkamer van Ouwehands Dierenpark.

Waarom is De panda kraamkamer de leukste plek #opdeheuvelrug?

In mei is er in de kraamkamer van het pandaverblijf van Ouwehands Dierenpark een kleine panda geboren. Dat was een uniek moment voor iedereen in de dierentuin. Dagelijks zien wij het kleine beertje nu opgroeien en we kijken nu uit naar het moment waarop Fan Xing voor het eerst voor iedereen in Nederland te zien zal zijn.

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

Pandasia is voor mij persoonlijk een unieke plek. Wij zijn ruim 17 jaar bezig geweest om de reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark te halen. Dat was een spannend avontuur met een heel mooi succes in 2017. Het mooiste is om dagelijks de reactie van zoveel gasten te zien als men vaak voor het eerst zo'n mooi dier te zien krijgt. We hopen dat onze gasten nog iets meer van de natuur gaan houden en na een bezoek aan het dierenpark zich meer inzetten voor het behoud van onze natuur.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug nog beter te leren kennen?

Pak de fiets en maak een mooi lange fietstocht. Dan ontdek je hoe mooi het gebied is.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Sta neus aan neus met de ijsberen, bespied de unieke witte leeuwen met hun jongen vanuit een spannende uitkijkpost en wandel onder de slingerende orang oetans door. Bezoek de spectaculaire zeeleeuwenshow, ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle.

Meer informatie