Robin Toonen

De meest indrukwekkende plek #opdeheuvelrug - van Robin Toonen

Even voorstellen

Mijn naam is Robin Toonen. Ik ben opgegroeid in Rhenen en oprichter van VisitRhenen, dé lokale reisgids over Rhenen vol inspiratie, overzichten en tips van de lokale inwoner. Daarnaast ben ik bedrijfskundig adviseur bij een Waterschap. Het is misschien niet de leukste plek, maar voor mij wel één van de meest indrukwekkende plekken op de Heuvelrug: het Militair Ereveld Grebbeberg

 

© Robin Toonen

Waarom is het Militair Ereveld Grebbeberg de meest indrukwekkende plek op de Heuvelrug?

Het Ereveld geldt voor mij als een herinnering aan de strijd die op de Grebbeberg plaatsvond om de Duitse inval in de Tweede Wereldoorlog te stoppen. Het informatiecentrum dat op het Ereveld staat, vertelt onder andere over wat de (gesneuvelde) militairen meemaakten.

Welke herinnering heb je aan het Militair Ereveld Grebbeberg?

Elk jaar is er op 4 mei bij het Militair Ereveld Grebbeberg een herdenking. De keren dat ik erbij was, maakten de ceremonie en de twee minuten stilte altijd weer indruk. Een mooiere beleving dan via de televisie.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Verken Rhenen via VisitRhenen.com. De plek waar ik als lokale inwoner blog, ervaringen deel en tips geef over wat er in Rhenen te doen en te ontdekken is. Een mooi startpunt voor een bezoek aan de plaats.

Militair Ereveld Grebbeberg

De grootste veldslag van Nederlandse militairen in WOII voltrok zich op de Grebbeberg. Hier hielden slecht bewapende, ongeoefende mannen drie dagen stand tegen een overmachtige en nietsontziende tegenstander. Militair Ereveld Grebbeberg is de laatste rustplaats voor meer dan 800 militairen en 1 burger die zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bevindt zich op de Grebbeberg bij Rhenen. Een paar vierkante kilometer slagveld, vol verhalen over de moed der wanhoop in Nederland.

Meer informatie