De leukste plek #opdeheuvelrug - van Susanne Verhart

Even voorstellen

Mijn naam is Susanne Verhart, in het voorjaar van 2022 was ik online marketing stagiaire bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei. Ik woon in Elst (GLD). Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: Kwintelooijen

 

Waarom is Kwintelooijen de leukste plek #opdeheuvelrug?

Kwintelooijen is een natuurgebied waar voor ieder wat leuks te beleven is. Het ene moment loop je door de dicht begroeide bossen en het volgende moment sta je tussen de koeien en paarden op de hei. Doordat Kwintelooijen vroeger een zandafgraving was, kan je verschillende hoogtes tegenkomen in het gebied. Als je de enorme trap hebt beklommen, geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving. Kortom de perfecte plek om te wandelen, sporten of om even tot rust te komen.
 

Wat is jouw leukste herinnering aan Kwintelooijen?

Ik ben veel in Rhenen te vinden en in de drukke omgeving waar ik zelf vandaan kom, is er niet zoveel natuur als op de Utrechtse Heuvelrug. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer in Kwintelooijen was en zo genoot van de rust en de stilte, even geen geruis van auto’s of andere voertuigen en gewoon even genieten van de natuur. Na een drukke week is Kwintelooijen nu mijn favoriete plek om tot rust te komen.

Heb je een leuke tip voor wie Kwintelooijen bezoekt?

Kwintelooijen is aangesloten op meerdere natuurgebieden, waardoor je makkelijk kan genieten van verschillende wandelroutes in de omgeving. Loop een keer verder door naar het gebied Plantage Willem 3. In dit gebied kan je Konikpaarden, Damherten en Gallowayrunderen spotten, maar ook kleine dieren zoals de Zandhagedis, kleurrijke vlinders en andere kleine zoogdieren genieten van deze omgeving. Ben je nou net zo gek op dieren als ik dat ben? Breng een bezoek aan Ouwehands dierenpark, de dierentuin voor jong en oud.

Kwintelooijen

Kwintelooijen is een zandafgraving uit de 70-er jaren van de vorige eeuw. Bij het afgraven van het zand kwam men, door de samenstelling van de diverse grondlagen en de in die lagen gevonden botten en werktuigen, veel te weten over de ijstijden en zelfs de tijden daarvóór. Het bleek dat er vóór het ontstaan van de Heuvelrug al mensen in het gebied bivakkeerden, die van de jacht leefden.

Meer informatie