De leukste plek #opdeheuvelrug - van Ursula Schoppert-Schalkwijk

Even voorstellen

Mijn naam is Ursula Schoppert-Schalkwijk, in het dagelijks leven ga ik op pad in de natuur met mijn geleidehond Leon, ik woon in Workum. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is: De Soesterduinen. Ik kom al heel lang op deze plek, volgens mij heb ik deze plek ooit eens ontdekt door een tip van familie of vrienden.

Waarom zijn de Soesterduinen de leukste plek #opdeheuvelrug?

Schitterend gebied. De natuur op z’n mooist. De uitgestrekte zandvlaktes, het omliggende bos en het feit dat honden daar los mogen lopen. Het is voor mijn hond Leon heerlijk uitwaaien na een dag hard werken als geleidehond. 

Wat is jouw leukste herinnering aan de Soesterduinen?

Als jong kind ging ik hier al met mijn ouders naar toe. Mooie herinneringen aan de honden die er inmiddels niet meer zijn, maar hier wel altijd genoten hebben. Ondanks dat ik inmiddels in Friesland woon, kom ik nog regelmatig naar de Heuvelrug om te wandelen over de Soesterduinen en vervolgens ergens gezellig op het terras te zitten. Het is voor zowel hond als baas heerlijk uitwaaien en ontspannen.

Heb je nog een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Bezoek ook eens het Nationaal Militair Museum of Paleis Soestdijk.

De Soesterduinen

Wandelen, rennen, vliegeren of klimmen, de Soesterduinen zijn een grote speelplaats voor jong en oud. Hier kun je terecht om een dagje lekker uit te waaien en te genieten van de prachtige natuur.

Meer informatie