De leukste plek #opdeheuvelrug - Wytske Rijkers

Even voorstellen

Mijn naam is Wytske Rijkers, ik woon in Utrecht en ik in het dagelijks leven houd ik mij bezig met marketing bij Parc Broekhuizen. Voor mij is een van de leukste plekjes op de Heuvelrug de Schaapskudde Doorn.

Waarom zijn dit de leukste plekken #opdeheuvelrug?

Op de Dartheideweg, in de bossen tussen Leersum en Doorn, graast een kudde Drentse Heideschapen. De kudde wordt gehoed en verzorgd door herder van Daniel en zijn hond Lily. Daniel droomde al op jonge leeftijd van een bestaan als herder, maar pas enkele jaren geleden heeft hij zijn droom waar gemaakt. Tot die tijd was hij werkzaam als singer songwriter en bracht met zijn platenmaatschappij ‘Shepherd Songs’ jarenlang muziek uit. Er worden regelmatig leuke events georganiseerd zoals de workshop “Sheepfulness” (mindfulness met schapen) of “In de voetsporen van de herder”.

Wat is jouw leukste herinnering aan deze plek?

De workshop op Parc Broekhuizen.

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug nog beter te leren kennen?

Kom ook eens langs bij ons op Parc Broekhuizen.

Schaapskudde Doorn

Bij Schaapskudde Doorn kun je alles leren over herders en schapen. We organiseren verschillende events voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt. Bijvoorbeeld: 'in de voetsporen van de herder' - een event waar je alles kunt ontdekken over de geschiedenis van de herders op de Utrechtse Heuvelrug. Of: 'Schaapfulnes' - mediteren met schapen. We heten je van harte welkom. 

Meer informatie