De leukste plek #opdeheuvelrug - van Yvonne van der Laan

Even voorstellen

Mijn naam is Yvonne van der Laan en ik woon in Elst. In het dagelijks leven ben ik leerkracht en heb ik een reisblog: Yvonnereistverder.nl. Mijn leukste plek op de Heuvelrug is Plantage Willem III. Ik ben hier terecht gekomen doordat ik samen met een vriendin een wandeling wilde gaan maken. Via Google ben ik toen op zoek gegaan naar een plek die tussen onze beide woningen in lag.

Waarom is Plantage Willem III de leukste plek #opdeheuvelrug?

Plantage Willem III is een uniek gebied, met afwisselende landschappen. Doordat het licht heuvelachtig is heb je er een beetje dat buitenlandgevoel. Er staat hier een historische tabaksschuur, zo bijzonder om te zien dat er ooit tabak verbouwd werd hier. Je kunt er ook terecht voor korte wandelingen, zodat het ook voor jonge kinderen heel geschikt is.

Welke herinnering heb je aan deze plek?

Wij waren nog maar nauwelijks de parkeerplaats af en liepen het eerste open gedeelte over, toen er ineens een behoorlijk grote groep herten aan kwam lopen. Het leek wel haast niet echt, zoals ze daar rustig op ons af kwamen lopen met zoveel. Pas later las ik dat er een kudde herten op Plantage Willem III graast, maar op dat moment was het magisch. Ik schreef er een blog over: https://yvonnereistverder.nl/plantage-willem-iii-mooie-korte-wandeling-utrechtse-heuvelrug/

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Kies gewoon één van de verschillende gebieden op de Heuvelrug en ga op ontdekking. Het is er eigenlijk overal mooi. Bij elke parkeerplaats vind je bordjes met wandelroutes. De afgelopen jaren ben ik echt fan geworden van de Heuvelrug. Op mijn blog heb ik de mooiste wandelingen op de Heuvelrug die we gemaakt hebben bij elkaar gezet: https://yvonnereistverder.nl/wandelen-op-de-utrechtse-heuvelrug-de-mooiste-korte-routes/

Plantage Willem III

Plantage Willem III vormt met de Remmerdense Heide een buitenlands aandoend, glooiend gebied op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug. Op de Plantage bevinden zich diverse sneeuwsmeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Begrazing van halfwilde gallowayrunderen en konikpaarden zorgt op de Plantage voor een halfopen landschap met schraalgrasland, boomgroepen en struwelen.

Meer informatie