Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Hendrik Groen - theater met blindentolk bij Theater De Lampegiet

Zolang Er Leven Is bezorgt je een lach en een traan. Met zang en muziek. Zonder geraniums. Naar de dagboeken van Hendrik Groen.

Blindentolk bij Hendrik Groen in Theater Lampegiet
Voor het eerst kunnen bezoekers met een visuele beperking volledig meegenieten van een voorstelling in Theater Lampegiet in Veenendaal. Op vrijdag 10 april 2020 is een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig bij de theatervoorstelling Hendrik Groen. Van te voren is er een speciale 'meet & feel' inleiding, waarbij het decor en de kostuums beschreven én aangeraakt mogen worden. Ook zijn de acteurs hierbij, zodat alvast kennis gemaakt kan worden met hun stemmen. Tijdens de voorstelling verzorgt de blindentolk 'live audiodescriptie': de tolk beschrijft wat er te zien is op het toneel. De blinden en slechtzienden zitten gewoon in de zaal en horen deze aanvullende beschrijvingen via een draadloze koptelefoon.

Zolang er leven is
De knuffelbejaarde van Nederland terug in het theater! Voor alle fans is hier de nieuwe Hendrik Groen - Zolang er leven is, met nieuwe belevenissen van Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en een aantal nieuwe bewoners van het verzorgingshuis. Geniet van een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. Humor en ontroering voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral níet achter de geraniums gezeten. Misschien las je de dagboeken van Hendrik Groen of je zag de serie op tv? Grote kans want meer dan een half miljoen exemplaren zijn ervan verkocht en ze werden bekroond met de NS Publieksprijs. Ook in het theater is het succes ongekend. De vorige voorstelling over Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken was avond na avond uitverkocht.

Reacties van blinden in andere theaters:
"Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien"
"De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend"

Prijzen

  • Regulier€ 34,00 Tickets met blindentolk zijn alleen telefonisch te reserveren bij de kassa van Theater Lampegiet: 0318 540 141. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 31,45