Fietsexcursie Historie Park Vliegbasis Soesterberg

Gidsen van het Utrechts Landschap nemen u in de maanden maart t/m oktober mee op een fietsexcursie van ruim 10 kilometer over Park Vliegbasis Soesterberg, betreden met u delen van het Park die niet vrij toegankelijk zijn en verlenen u toegang tot enkele historische gebouwen.

Vliegbasis Soesterberg, ooit de bakermat van de Koninklijke Luchtmacht heeft zich door het militaire gebruik ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Een groot deel van de voormalige vliegbasis is sinds 15 december 2017 eigendom van Utrechts Landschap: Park Vliegbasis Soesterberg. Militaire historie en behoud van natuurwaarden zijn daarmee veiliggesteld. Ook op het buitenterrein van het Nationaal Militair Museum is ruimte voor militaire historie en natuur(ontwikkeling).

De fietsexcursie Historie Vliegbasis vindt iedere eerste en derde zaterdagmiddag van de maand plaats. Neem zelf uw fiets mee. Duur van de fietsexcursie ca. 2,5 uur.

Locatie of vertrekpunt

Fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1 van het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1 te Soesterberg. Het is mogelijk gebruik te maken van de voorzieningen van het museum en/of dat voorafgaand aan de excursie te bezoeken.

Wanneer

  • zaterdag 7 september 2019om 13.00 uur
  • zaterdag 21 september 2019om 13.00 uur
  • zaterdag 5 oktober 2019om 13.00 uur
  • zaterdag 19 oktober 2019om 13.00 uur

Prijzen

  • Gratis