Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Fietsexcursie Kunstcollectie De Basis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg, een groot deel van de voormalige vliegbasis Soesterberg, heeft zich als gevolg van bijna een eeuw militair gebruik ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Het Park is sinds 15 december 2017 eigendom van Utrechts Landschap, natuurwaarden en militaire historie zijn daarmee veilig gesteld. Er is ook ruimte voor een aantal kunstobjecten die verleden, heden en mogelijke toekomst van het terrein verbeelden.

Onze gidsen nemen belangstellenden in de maanden maart t/m oktober mee op een fietsexcursie over het Park langs enkele kunstobjecten uit Collectie De Basis.

Sinds 2010 hebben diverse kunstenaars een kunstwerk voor de voormalige Vliegbasis Soesterberg gemaakt. Verhalen uit de geschiedenis zijn tot leven gebracht, verhalen over de oorsprong van de vliegbasis, over de tijd van de Duitse bezetter of over de periode van de Koude Oorlog. En verhalen die de aandacht vestigen op de huidige situatie waarin zich een uitbundige biodiversiteit in de natuur heeft ontwikkeld. Enkele kunstenaars hebben zich in hun werk uitgesproken over toekomstige mogelijkheden van het terrein. De kunstwerken bevinden zich verspreid over het terrein in historische gebouwen, zoals shelters, munitiebunkers en de verkeerstoren. De gidsen openen de dikke deuren voor u om de kunstobjecten te kunnen bekijken en geven een nadere toelichting.

De fietsexcursie Kunst vindt iedere eerste zaterdagochtend van de maand plaats. Neem zelf uw fiets mee of huur een fiets aan de kassa van het Nationaal Militair Museum. Duur van de fietsexcursie ca. 2 uur.

 • Voor

  Volwassenen, kinderen

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 • Locatie of vertrekpunt

  Fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1 van het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1 te Soesterberg. De gidsen staan daar voor u klaar.

 

 

Prijzen

 • Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Parkeren NMM is gratis.