Linda van Lekker Landelijk Leven bezoekt kerst op Kasteel Amerongen

Het is vroeg in de morgen als ik aankom bij Kasteel Amerongen. Op sommige plekken in de tuin ligt nog iets wit van het vele sneeuw dat deze week gevallen is. En dat kasteel Amerongen in een sprookje heeft veranderd.  

Vanaf 16 en 17 december zijn de poorten van Kasteel Amerongen open voor iedereen die het kasteel in kerstsfeer wil bewonderen! Vandaag krijg ik alvast een sneak preview. Terwijl we dwalen door de trappen en de vertrekken wordt de laatste hand gelegd aan bloemstukken, worden lichtjes aangestoken en wordt alles in gereedheid gebracht voor als iedereen het kasteel kan komen bezoeken.

We komen binnen in de hal die prachtig gedecoreerd is met mooie kerststukken. We gaan naar de onderste verdieping. Dit is het oudste gedeelte van het kasteel. Hier bevindt zich de keuken. In de keuken zijn heerlijke eetwaren uitgestald om te laten zien hoe het kerstmaal werd voorbereid. We vinden er ook de waskamer. De was is keurig opgeborgen. De kamer is omgetoverd tot een sprookjesachtige kamer voor de allerkleinsten die Kasteel Amerongen komen bezoeken. De ruimte lijkt één grote kijkdoos! In de kunstig gemaakte muren zijn miniatuur tafereeltjes gemaakt met kleine vilten figuurtjes. Prachtig om te zien. Ik krijg er geen genoeg van! Ook is er een ruimte voor de kleine gasten om te kerst knutselen en waar een kerstboom versierd kan worden. 

We kijken in de eetkamer waar de tafel prachtig gedekt is met antiek tafelzilver en waar mooie tafelversiering de tafel nog mooier maakt. In alle vertrekken is de bijzondere kerstsfeer prachtig zichtbaar en het is makkelijk voor te stellen hoe hier in vroegere tijden de kerstdagen werden doorgebracht.

Heel even worden we meegenomen naar een plek waar geen kerstversieringen zijn. We zijn op de zolder van het kasteel. Hier hangen de kleden te drogen en hebben we uitzicht dat al 300 jaar hetzelfde is. Wie weet word jij hier ook mee naar toegenomen als je het kasteel komt bezoeken.

Kasteel Amerongen ligt in een prachtige omgeving. Dichtbij de bossen en de uiterwaarden. De tuinen van het kasteel zijn ook nu in de winter goed begaanbaar en er is veel te zien.

Het is een feest om Kasteel Amerongen in deze tijd te bezoeken! Er staan zulke leuke activiteiten op het programma. Er is van alles te doen voor de kleine bezoekers van het kasteel: van koper poetsen, kerstknutselen tot een kerstspeurtocht. Verder zijn er diverse muzikale optredens en het is adembenemend mooi om door de kamers met mooie kerstversieringen te dwalen. 

Ik heb waanzinnig genoten van het kasteel en de omgeving. Ik wil echt zeggen "je mag het mooie Kasteel Amerongen in kerstsfeer eigenlijk niet missen!" Lukt het je niet om overdag te komen, op verschillende avonden is er ook een avondopenstelling. 

Bekijk meer van Linda Koornneef van Lekker Landelijk Leven op haar website of Instagram