Karin Keijzer op de Trots Markt bij Kasteel Groeneveld

Op 13 augustus ben ik naar de Trotsmarkt bij Kasteel Groeneveld in Baarn geweest. Ik vroeg me af waar de naam Trots vandaan kwam. Na een wandelingetje over de markt kwam ik daar al heel snel achter. Op de markt staan namelijk allemaal mensen die een passie hebben voor wat zij verkopen. Van sieraden tot schapenwol pantoffels, van olijfolie tot geweldige chocolade Zjoko Kuzzen, van kaas tot mooi versierde cakejes. De een heeft zijn kraampje mooi ingericht en de andere heeft wel een heel bijzondere foodtruck. En daar mag je dus best TROTS op zijn!

Mijn kinderen vonden het kraampje met de bellenblaasman het leukst. Hij had een grote hengel en kon enorme zeepbellen maken. Dit was best spectaculair om te zien. De markt is geschikt voor jong en oud. Voor een ieder is er wel wat leuks te doen. Het is een rustige markt zonder al te harde muziek of enorme springkussens.

En als je een rondje over de markt hebt gelopen kun je ook een bezoekje brengen aan Kasteel Groeneveld zelf. Deze is open gesteld voor het publiek. Wist je dat er een speciale Fiep Westendorp tentoonstelling is geopend?  Neem zeker eens een kijkje, want het is heel erg leuk om te zien. Wist je dat het kasteel ook een prachtig mooi terras heeft? Je kunt daar heerlijk een borreltje nemen met uitzicht op het park. Wie wil dat nou niet?

Voor de natuurliefhebbers onder ons: je kunt ook een  wandeling maken door het park achter het kasteel of naar het bos gaan.

Mocht je enthousiast zijn geworden. Je kunt deze markt nog bezoeken op 10 september, 8 oktober en 12 november. De openingstijden zijn van 10:00-17:00. PS: er is ook een Trots Markt bij het Landjuweel in Soest op 19 augustus en in het Walkartpark in Zeist op 17 september en 19 november.

Bekijk meer van Karin Keijzer op haar website of Instagram.