Mayanoraa in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Vakantie zit er helaas niet altijd voor iedereen in. Vakantie in eigen land is soms ook best moeilijk gezien het zonnetje zich niet altijd laat zien. Toch is het mogelijk om een combinatie te maken van een dagje weg in Nederland. Voor jong, oud en de ouderen die zich weer jong willen voelen (waaronder ik). Namelijk: een dagje naar Ouwehands Dierenpark Rhenen!

Zelf ben ik één keer eerder in Ouwehands Dierenpark geweest met een verjaardagsfeestje toen ik 7 was. Ik kon mij niet zoveel meer herinneren van wat er nou te beleven was, vandaar dat ik een vriendin mee vroeg om een dagje naar de dierentuin te gaan. Het was best makkelijk om er te komen. Wij zijn via Utrecht Centraal gereisd waar we twee keuzes hadden. De trein naar het centrum daarna 10 min lopen (bus kan ook op Rhenen centraal genomen worden naar Ouwehands Dierenpark). Of bus 50 vanaf Utrecht Centraal die precies voor de dierentuin stopte.
TIP:  Neem op de heenreis de trein en op de terugweg de bus. De trein is sneller, maar de busreis is veel mooier omdat je veel van de omgeving te zien krijgt: Rhenen, Zeist en Utrecht zijn prachtige steden en ik heb de hele reis uit het raam gekeken.

Nadat wij 3 minuten binnen waren en het park inliepen werden wij verwelkomd door een giraffe die in het zonnetje stond te genieten van de vele handen die hem aaiden. Natuurlijk wilden wij dat ook meemaken en stonden we in no-time met onze vingers door zijn mooie zachte gouden lokken te aaien. Het was zo leuk om een dier dat geen huisdier is te aaien. Het inspireerde ons om op avontuur te gaan en niet veel later stonden wij de zebra’s en apen te lokken met een appel (maak je geen zorgen, we gebruikte het alleen als aas, we aten de appel zelf op!). Na een paar uur te hebben gewandeld, kwamen we aan bij het eetgedeelte. We gingen eventjes rusten onder genot van een hapje en een drankje.

We hadden een doel: alle dieren te zien in het park waardoor we snel weer door moesten om niks te hoeven missen. We hebben eigenlijk alles gedaan en alle dieren gezien waaronder de apen, olifanten, beren, ook zijn we in de trein geweest en zagen we de kamelen van boven af. Bij de kinderboerderij zagen we dat de lama’s een beetje moeite hadden met het vinden van geschikt gras en zonder na te denken stonden we gras te plukken om de lama’s daarmee te voeren.

De panda’s waren aan het slapen toen wij aan kwamen maar dat kan komen omdat we hun per ongeluk hadden overgeslagen waardoor we weer door het hele park moesten om ze een bezoekje te brengen. Eén van mijn favoriete stukjes was de Urucu – Latijns-Amerikaanse jungle met onder andere de Cubaanse flamingo’s. Dat stukje liet mij eigenlijk inzien dat ik nog lang niet klaar ben met reizen en dat ik graag deze dieren in hun eigen land zou willen opzoeken.

Ouwehands Dierenpark is misschien niet het eerste waar je aan denkt om in het weekend naar toe te gaan, het is naar mijn mening een hele andere beleving wanneer je gaat als je wat ouder bent. De 7-jarige in mij kwam af en toe naar boven toen we de giraffe aan het aaien waren en toen ik mijn lievelingsdieren zag: de doodshoofdaapjes. Het is een leuk uitje met de familie, vrienden en als date. Ik denk zelf dat je iemand goed kan leren kennen wanneer je de dieren bewonderd (+ hoef je niet continue in gesprek te zijn maar is het toch iets anders dan een film kijken waar je eigenlijk niet praat). Het was een zeer geslaagde dag waarbij ook nog eens de zon de hele dag scheen.

 

Bekijk meer van Mayanoraa op haar Instagram.