Karin Keijzer bij het KidsProof Festival op Hoeve Ravenstein

Heb jij altijd al meer willen weten waar jouw eten eigenlijk vandaan komt? Op Hoeve Ravenstein kon je op zondag 1 oktober een kijkje nemen op de boerderij, bij de koeien, de groentetuin, de boerderijwinkel en bij alle andere dieren. De boer en de boerin van Hoeve Ravenstein namen mij mee voor een rondleiding over hun bedrijf.

Hoeve Ravenstein is al 6 jaar een familiebedrijf met een vleeskoehouderij als basis. De koeien hebben een diervriendelijk leven. Het kalfje blijft ook gewoon bij de koe en wordt dus niet weg gehaald zoals je dat bij een melkveehouderij wel ziet gebeuren. Na een jaar of 8/9 wordt een koe geslacht en het vlees wordt verkocht in de boerderijwinkel. In de winkel worden biologische en streekproducten verkocht. Ook zijn er veel producten verkrijgbaar voor mensen met een lactose intolerantie en glutenallergie. Elke 1e zaterdag van de maand is er een glutenvrije markt. Je kunt er dus al je weekboodschappen doen.

Ik mocht een kijkje nemen in de groentetuin waar o.a. mega groene en gele courgettes, pompoenen, boerenkool en andijvie en mooie bloemetjes groeien. Mijn kinderen vonden het heel erg leuk om te zien hoe alle groenten groeien. Ze hadden zelfs nog nooit een pompoen gezien. De geitjes en de ganzen waren natuurlijk ook een groot succes!

Naast deze interessante rondleiding had Kidsproof ook het een en ander georganiseerd. Er stonden veel leuke kraampjes. Kinderen konden er lekker knutselen, een dansworkshop volgen, klimmen en klauteren over een groot touw, springen op het springkussen, schminken, houten dieren versieren en er was zelfs een circusworkshop. Onder begeleding kon je leren jongleren, fietsen op een eenwieler, op een bal balanceren of over een heel strak gespannen touw lopen.

Het is echt de moeite waard om een keer een kijkje te nemen op de Hoeve Ravenstein. Ze hebben een hele mooie gedachtengang over biologische voeding en ze geven ook educatie aan schoolklassen.

Na je bezoekje kun je Kasteel Groeneveld bezoeken om hier een mooie Engelse parkwandeling te maken en dat is in de herfst zeker de moeite waard!

Bekijk meer van Karin Keijzer op haar website of Instagram.