Ontdek Museum Huis Doorn

vanaf € 28,00

Hoe leefde de Duitse ex-keizer met zijn hofhouding? Ontdek de authentieke interieurs van Huis Doorn en het verhaal van WOI.

Wandel over het prachtige landgoed en geniet van een keizerlijke lunch in Restaurant de Oranjerie.

Het arrangement voor 2 personen bestaat uit een lunch in Restaurant de Oranjerie, een rondleiding door Museum Huis Doorn – het ballingsoord van de laatste Duitse keizer -, en een bezoek aan de tentoonstelling over Nederland WOI in het Paviljoen. Woensdag t/m vrijdag te bezoeken. 

Zonder Museumkaart: € 55,- voor 2 personen
Met Museumkaart: € 28,- voor 2 personen
Een met en een zonder Museumkaart: € 41,50

Betalen aan de kassa Museum Huis Doorn.

Dit ga je doen

Oranjerie Huis Doorn
1

Lunchen bij De Oranjerie

Voor een lunch, high tea, diner, feest, receptie of zakelijke bijeenkomst zijn er legio mogelijkheden in “De Oranjerie”. Deze sfeervolle locatie, met haar nostalgisch interieur, biedt een prachtige ambiance in een authentieke omgeving. Alles wat buiten het arrangement besteld wordt bij Oranjerie ter plekke bij betalen.

Huis Doorn
2

Rondleiding Huis Doorn

Huis Doorn dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II. Wilhelm vlucht, als de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog een feit is, naar het neutrale Nederland en bewoont dit landgoed op de Utrechtse Heuvelrug van 1920 tot aan zijn overlijden in 1941 temidden van herinneringen aan de Hohenzollerns, zijn eens machtige voorgeslacht van keurvorsten, koningen en keizers.

Parkwandeling Huis Doorn
3

Parkwandeling

De wandelpaden en tuinen van landgoed Huis Doorn zijn het gehele jaar van 7.00 uur tot 19.00 uur vrij toegankelijk. Wandel door de rozentuin, langs de graftombe van de Keizer en over het landgoed.

Het Paviljoen Huis Doorn
4

Bezoek Paviljoen WOI

De garage van Wilhelm II is in 2014 verbouwd tot tentoonstellingspaviljoen en uitgebreid met een glazen aanbouw. Het Paviljoen is in september 2014 geopend door Prinses Beatrix. In de voormalige garage wordt aan de hand van vijf thema’s ingegaan op de Nederlandse neutraliteit tijdens de Eerste Wereldoorlog. In de glazen aanbouw worden wisselexposities georganiseerd waarbij de jaren 1914-1918 worden gespiegeld aan actuele ontwikkelingen.

Neem alvast een kijkje