Het Ontdekarrangement van Kontakt der Kontinenten

Combineer het Nationaal Militair Museum met Park Vliegbasis Soesterberg en een overnachting bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Bij dit arrangement ontvang je: 

  • toegangskaart voor het Nationaal Militair Museum;
  • gratis fiets- en wandelroutes & een lunchpakket voor onderweg;
  • een overnachting op een comfortabele tweepersoonskamer;
  • uitgebreid ontbijtbuffet in ProefLokaal De Wereld;
  • gratis gebruik van de koffie- en theefaciliteiten in de lounge;
  • laat uitchecken op zaterdag en zondag. (op basis van beschikbaarheid)

€ 104.00 voor een éénpersoonskamer
Exclusief € 1.50 toeristenbelasting per persoon per nacht

Andere arrangementen
Bij Kontakt der Kontinenten kun je ook kiezen voor het Historische Kei arrangement of het Wandel-, Fiets- en Wellnessarrangement.

Dit ga je doen

Nationaal Militair Museum
1

Bezoek aan het Nationaal Militair Museum

Op de plek waar in 1913 de Koninklijke Landmacht de Luchtvaartafdeling startte, staat nu het Nationaal Militair Museum. Het gebouw is ontworpen door architect Dick van Wageningen en is indrukwekkend met haar 13 meter hoge glazen buitenwanden. In het ‘Arsenaal’ is 5000 jaar aan militaire geschiedenis samengebracht, met onder andere topstukken uit de militaire luchtvaartgeschiedenis en een Leopard gevechtstank. Naast het indrukwekkende Arsenaal zijn er zes themaruimtes zoals ‘Ontdek het zelf’, ‘Ontdek het uniform’ en ‘De mensen achter de krijgsmacht’, waar het verhaal van de krijgsmacht verteld wordt.

Park Vliegbasis Soesterberg
2

Wandelen bij Park Vliegbasis Soesterberg

Niet alleen het Nationaal Militair Museum zelf is een bezoek waard, ook de omgeving heeft veel te bieden. Park Vliegbasis Soesterberg bestaat uit een ruim 380 hectare groot natuurgebied waar je fietsend, wandelend of onder begeleiding van een gids het bijzondere militaire erfgoed kunt ontdekken.

Kontakt der Kontinenten kamer
3

Overnachting bij Kontakt der Kontinenten

Na een overnachting in één van de comfortabele bedden van Kontakt der Kontinenten geniet je de volgende ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet. De knusse kamers liggen in historische panden: een voormalig missiehuis met fraaie glas-in-loodramen en klooster Cenakel met prachtige wandschilderingen van Jean Collete. In beide panden krijg je een huiskamergevoel: er zijn diverse zitjes waar je boeken, tijdschriften en gratis koffie- en theefaciliteiten vindt. De priesters die tussen 1924 en 1960 werden opgeleid in Missiehuis zwierven als missionaris de hele wereld over, vandaar de naam Kontakt der Kontinenten en de wereldse invloeden die je overal terugziet.

Neem alvast een kijkje