World Cleanup Day op de Heuvelrug 2021

Zaterdag 18 september 2021 is het World Cleanup Day. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar geven 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Doe ook mee!  

Organiseer een opruimactie en meld deze aan bij RBT Heuvelrug & Vallei en bij World Cleanup Day. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Nodig bijvoorbeeld collega’s of vrienden uit, neem een rol vuilniszakken mee, handschoenen aan en ga op pad!

Doe ook mee!

Het doel van World Cleanup Day is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil. Op de Heuvelrug gaan toerisme en natuur hand in hand en daarom willen ook wij hieraan graag een bijdrage leveren. Iedereen heeft namelijk belang bij het creëren van een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Plastic Soup Foundation roept heel Nederland op om de handen uit de mouwen te steken en wij roepen de hele Heuvelrug op om de handen uit de mouwen te steken! Benieuwd welke opruimacties en andere initiatieven er bij jou in de buurt al zijn georganiseerd? Bekijk de aanmeldkaart en kijk welke acties er plaatsvinden.

 • Checklist

  Waar moet je allemaal aan denken als je een opruimactie organiseert? Doe de check met de checklist van World Cleanup Day!

  Checklist
 • Inspiratie

  Kijk eens op Supporter van Schoon voor inspiratie en ga ook aan de slag. Ontdek wat jij kunt doen!

  Inspiratie
 • Download de app

  In de app Litterati wordt bijgehouden waar en wat voor afval er op straat en in de natuur gevonden wordt. Deze gegevens worden gebruikt om te werken aan duurzamere oplossingen.

  Download de app
 • Benodigdheden

  Ben je op zoek naar hulpmiddelen om de strijd tegen zwerfvuil effectief tegen te gaan? Kijk op de website van Supporter van Schoon voor hulpmiddelen voor een schone omgeving.

  Benodigdheden

Dit is een initiatief van RBT Heuvelrug & Vallei in samenwerking met onze partners uit het recreatief netwerk en aangesloten gemeenten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!