Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

Vanaf 18 april zijn bezoekers weer van harte welkom om de Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk te bezoeken! De Boomgaard en Kwekerij tellen bijna één hectare grond en zijn gelegen tegenover het Paleis op de Parade. Generaties lang werden er onder meer appels, peren, walnoten, bessen en bloemen gekweekt voor de koninklijke familie. De Parade is al sinds honderden jaren een integraal onderdeel van het landgoed Paleis Soestdijk. Dit voormalige ‘dorpje’ van het paleis waar onder meer de garage, de stallen, de Intendantswoning, woningen voor het personeel en de kwekerij en boomgaard gevestigd zijn, blijft ook in de toekomst onderdeel uitmaken van het totale landgoed.

Open dagen

  • Paasmaandag 18 april: Bloesem of geen bloesem, het is in april al heerlijk toeven in de boomgaard. Luister naar de vogels, maak een wandeling of doe de speurtocht!
  • Zondag 15 mei: Er beginnen al wat bloemen te bloeien op de Kwekerij. Bij mooi weer kun je hier al heerlijk picknicken. Neem een eigen kleedje en wat lekkers mee. De IVN-uilenexpert komt de steenuilenkast inspecteren en kan al je vragen over uilen beantwoorden. Ook de herders en schapen zullen er zijn.
  • Zaterdag 18 juni: Op deze dag leer je door middel van informatiekaarten alles over het belang van licht en donker in de natuur. Geniet van het groen en alles wat er in de boomgaard leeft: veel vlinders en libellen.
  • Zomeropenstelling: Alle zaterdagen van 9 juli t/m 10 september en twee extra zondagen, 31 juli en 21 augustus. Pluk je eigen bos bloemen! Natuurlijk gifvrij. Alle inkomsten worden gebruikt voor het behoud en de ontwikkeling van de Kwekerij en Boomgaard. Ontdek hoe de insecten van de bloemenzee genieten, en luister naar de verhalen van de IVN-experts.


Foto: Hadewych Veys

Wanneer

  • elke zaterdag t/m 10 september 202211.00 - 15.00 uur
  • zondag 21 augustus 202211.00 - 15.00 uur

Prijzen

  • Gratis