Wandel langs kastelen & buitenplaatsen

Op de Heuvelrug is het heerlijk wandelen! In elk seizoen kun je de regio al wandelend beleven. Het landschap verandert en de kastelen, buitenplaatsen, musea en attracties zijn klaar om ontdekt te worden. Wandel over de populaire klompenpaden, door de historische dorpskernen, het bosgebied of langs het water en bezoek de bijzondere erfgoedlocaties. Stap naar binnen bij een van de indrukwekkende kastelen of buitenplaatsen en waan jezelf direct een beroemde gast van een kasteel. Deze prachtige erfgoedwandelroutes laten je kennis maken met de historische Heuvelrug. Ontdek hier de mooiste wandelroutes op de Heuvelrug.

Dream the World

Wandelen rond Slot Zeist is veel gevarieerder dan je van tevoren zou denken. Je wandelt niet alleen door statige slotparken vol met rododendrons, maar komt door meerdere bossen, agrarisch gebied én met een kleine zijsprong ook over heide. Nog nooit zoveel variatie in zo’n korte route gezien. Trek net als Carolien van Dream the World goede schoenen aan en struin door de natuur rondom Zeist en de Utrechtse Heuvelrug. 

Lees haar blog hier

Wandelen rondom Slot Zeist (12km)

Deze route neemt je mee langs het statige Slot Zeist en brengt je via de Zeisterbossen langs diverse highlights, restaurants en musea. 

Wandelen rondom Kasteel Amerongen (11km)

Deze ongemarkeerde wandelroute voert vanaf Kasteel Amerongen via het dorp Amerongen naar het prachtige bosgebied Amerongse Berg. Bij restaurant ‘t Berghuis begint de klim via een breed pad met een wijde slinger.

Wandelen door authentiek Renswoude (7km)

Te midden van een echt Hollands landschap kun je met deze wandelroute genieten van de dorpse sfeer die er hangt. Kasteel Renswoude is het pareltje. Kom een vorkje prikken bij Restaurant De Dennen.

Ontdek te voet al het moois van Soest (16km)

Je start deze wandeling aan de rand van Soest en wandelt zo het prachtige Landgoed De Paltz tegemoet. 

Wandelen in regio Utrecht (7km)

Oude landgoederen, indrukwekkende kastelen, historische buitenplaatsen en landelijk aangelegde tuinen. Ontdek Kasteel De Haar te voet.

Dit vind je vast ook leuk