Over de Heuvelrug

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vindt u tussen Utrecht en Amersfoort de Heuvelrug. Hier is het hele jaar door van alles te beleven voor jong en oud. Naast dat er veel valt te ontdekken is, is er ook veel te beleven tijdens de talloze evenementen en festivals. Een compleet overzicht van alle festiviteiten, activiteiten en evenementen kan u vinden op opdeheuvelrug.nl, hier treft u onze actuele kalender.

Uitgestrekte natuurgebieden nodigen uit voor een prachtige wandeling over onverharde wegen en bospaden, langs landgoederen en door levendige dorpen en stadjes. Laat u verassen door de vele landgoederen en kastelen die de Heuvelrug rijk is. Van het statige Paleis Soestdijk, het fabelachtige Kasteel Amerongen, Museum Huis Doorn tot het extravagante Slot Zeist. 

Voor fietsen kun je op de Heuvelrug als nergens anders terecht. Voor een ontspannende of educatieve recreatieve fietstocht, of ronduit sportief; talloze routes en steile klimmetjes maken de regio ook voor mountainbikers en wielrenners geliefd.

Van de Franse tijd tot de tweede wereldoorlog: op de Utrechtse Heuvelrug is geschiedenis geschreven. Ontdek er alles over bij de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg en het Nationaal Militair Museum in Soest. Maar ook over de Grebbeberg met imposant Militair Ereveld in Rhenen en de aangrenzende Grebbelinie.

Maar ook…. Shoppen in winkelstad Veenendaal of flaneren over de Traaij in Driebergen, met het hele gezin op avontuur in Ouwehands Dierenpark Rhenen, ontspannen bij Sauna De Heuvelrug in Veenendaal, bourgondisch genieten in een van de vele restaurants op de Heuvelrug of beleef één van de vele evenementen.