Wandelen op de Heuvelrug

10x de mooiste wandelroutes

Op de Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Wij hebben de tien leukste routes voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de routes

De leukste themaroutes

Flaneren langs kastelen & buitenplaatsen

Op deze historische locaties beleef je authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea en tuinen!

Wandelen door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Nergens kun je zo intens genieten van de uitgestrekte velden, de eeuwenoude bossen en de prachtige heidevelden als op de Utrechtse Heuvelrug!

Wandelen met kids

Wist je dat er heel veel kabouters en dieren op de Heuvelrug wonen? Met deze wandelingen speciaal voor kids ontdek je waar de kabouters zich schuilhouden en kun je alle dieren opsporen.

Wandel je hoofd leeg

Geniet met al je zintuigen van dit seizoen vol veranderingen en laat al je alledaagse zorgen wegwaaien door de herfstwind.

Wandelen langs de Grebbelinie

De aarden wallen van het Fort aan de  Buursteeg nodigen uit voor een korte wandeling vanaf de TOP én voor langere tochten rond kasteeldorp Renswoude.

Kies jouw startpunt

5x tips voor een onbezorgd dagje wandelen

Veilig wandelen

Voldoende bewegen en fit blijven is ook in tijden van corona van groot belang, maar hoe kun je veilig en gezond wandelen?

De leukste pauze plekken

Onderweg genieten van een lunch of diner. Lekker picknicken onderweg? Of wil je langer dan één dag wandelen? Bekijk hier de tips voor de leukste pauze plekken.

Wandelweetjes

De leukste feitjes en weetjes over wandelen voor je op een rij! 

Wandelen met de hond

Neem jij je trouwe viervoeter graag mee de natuur in? Kijk dan hier voor de leukste losloopgebieden en let op: in sommige gebieden zijn honden niet toegestaan.

Wandelarrangementen

Een dagje of zelfs een weekendje op stap, genieten van de natuur, je culinair laten verwennen en misschien ook nog wel blijven overnachten?

RBT Heuvelrug & Vallei werkt samen met