De Grebbelinie

Ontdek de leukste evenementen op de Grebbelinie

Bekijk de agenda

De Grebbelinie is een uniek cultuurhistorisch verdedigingswerk in een natuurlijke omgeving.

Kom fietsen of wandelen

Tijdens of na een mooie fietstocht of een pittige wandeling toe aan een pauze om even op te laden?

Strijk neer op een terras

Je kunt ook een nachtje of meer blijven slapen zodat je nog meer kunt ontdekken van de prachtige regio.

Boek jouw overnachting

Duik in het verhaal van een van de grootste waterlinies van Nederland

De Grebbelinie is van oorsprong een waterlinie die loopt van de Nederrijn bij de Grebbeberg, via Veenendaal en Amersfoort naar Spakenburg. De Grebbelinie heeft een rijke geschiedenis met haar actieve rol in de landsverdediging, waarbij de linie onder water werd gezet om de vijand te weren. Inkwartieringen, inundaties, evacuaties en strijd hebben talloze sporen en verhalen achtergelaten die nog altijd zichtbaar zijn in de pittoreske plaatsen langs de linie. Oude sluisjes, betonnen kazematten, tankversperringen en Duitse bunkers zorgen voor een ontmoeting met meer dan twee eeuwen landsverdediging.

Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets en ontdek de sporen die verscholen liggen in dit prachtige landschap!

Duik in het verleden, ontdek het verhaal

Voor de verdediging van ons land is de linie al lang en breed overbodig. Maar als cultuurhistorisch monument is zij nog altijd van grote waarde en goed zichtbaar in het landschap. 

Met kids naar de Grebbelinie

Ook voor kinderen is er van alles te beleven op de Grebbelinie. Een greep uit de activiteiten vind je hier.

Met een groep naar de Grebbelinie

Een teamuitje,vrijgezellenfeestje of familiedag gepland? Dan vind je hier een aantal stoere activiteiten op de Grebbelinie.

Zakelijk op de Grebbelinie

Wilt u uw zakelijke bijeenkomst naar een ander niveau tillen en uw medewerkers een onvergetelijke ervaring meegeven? Bekijk de zakelijke opties.

Historische verenigingen

Over de recreatieondernemers van de Grebbelinie

Als ondernemers de Grebbelinie op de kaart zetten. Dat is de missie van de vereniging Recreatieondernemers Grebbelinie. De leden van de vereniging werken samen om bezoekers van de Grebbelinie en de Vallei een kwalitatief goed en compleet pakket van activiteiten, eten, drinken en overnachtingsmogelijkheden te bieden. De ondernemers in de vereniging houden zich bezig met outdooractiviteiten, verblijfsrecreatie en horeca. Door deze diensten te verbinden worden ondernemers makkelijker gevonden door de bezoekers in de Grebbelinie.

Alle recreatieondernemers vind je hier