Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Bron van natuur en cultuur

Ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: midden in Nederland. Een oase van rust, net buiten de randstad. Hier wandel of fiets je langs landgoederen, kastelen, een kronkelende rivier, door eeuwenoude bossen, langs zandverstuivingen of over een uitgestrekt heideveld. Bij iedere afslag word je verrast door een ander uitzicht, op het hoogste punt van de Heuvelrug raak je verwonderd door het uitzicht en soms hoor je helemaal niets. Onderweg kun je in één van de sfeervolle dorpen of stadjes heerlijk vertoeven. Ontdek het zelf! 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

150.000 jaar geleden stuwden ijs en water massa’s aarde en stenen op en vormden zo een heuvelrug midden in Nederland. Op deze heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap.

Wandelen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Nergens kun je zo intens genieten van de uitgestrekte velden, de eeuwenoude bossen en de prachtige heidevelden als op de Heuvelrug! 

Kies je startpunt

Je kunt eindeloos wandelen en fietsen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Wij vertellen je graag waar je jouw activiteit het beste kunt starten. 

Natuur- en recreatiegebieden

Kom je ook oneindig genieten van de uitgestrekte natuur, de wijdse velden en de bijzondere recreatiemogelijkheden? 

Tips voor onderweg

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je talloze landgoederen, kastelen, militair erfgoed, musea en nog veel meer! 

Omhels de Herfst en vier de herfstvakantie buiten!

Van zaterdag 19 okt t/m zo 27 oktober vind de Beleefweek van het Nationaal Park weer plaats.
Tijdens deze beleefweek zijn er volop activiteiten voor jong en oud. Kijk hiervoor een volledig overzicht!