Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Bron van natuur en cultuur

 

Ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: midden in Nederland. Een oase van rust, net buiten de randstad. Hier wandel of fiets je langs landgoederen, kastelen, een kronkelende rivier, door eeuwenoude bossen, langs zandverstuivingen of over een uitgestrekt heideveld. Bij iedere afslag word je verrast door een ander uitzicht, op het hoogste punt van de Heuvelrug raak je verwonderd door het uitzicht en soms hoor je helemaal niets. Onderweg kun je in één van de sfeervolle dorpen of stadjes heerlijk vertoeven. Kom je naar het Nationaal Park? Geniet dan met respect voor de natuur en houd je aan de regels. Zo zorgen we er samen voor dat we op een verantwoorde manier van het Nationaal Park kunnen blijven genieten!

Lees meer over de historie van het Nationaal Park

Ontdek het Nationaal Park te voet of op de fiets

© Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Proef én steun de natuur

Ontdek de bijzondere pure streekproducten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

De natuur in met kids

Cultuur & Erfgoed

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je talloze landgoederen, kastelen, militair erfgoed, musea en nog veel meer! 

Geniet met respect voor de natuur

Op deze pagina informeren wij je graag over wat er wel kan. En hoe je kunt genieten van rust en ruimte zonder de natuur hierin te benadelen. 

© Dick Jeukens

Natuurgebieden

Beleef de schitterende, bijna eindeloos lijkende natuurgebieden van de Heuvelrug. Natuurgebieden waar je eigenlijk niets anders kan dan even loslaten en ontspannen.

Ontdek de natuurgebieden

Recreatiegebieden

Lekker de naar buiten met de kids. Natuur en recreatie zijn één! In de recreatiegebieden kunnen kinderen heerlijk rondrennen, klimmen en klauteren in de natuur. Ondertussen geniet jij van de omgeving.

Ontdek de recreatiegebieden