Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Bron van natuur en cultuur

Ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: midden in Nederland. Een oase van rust, net buiten de randstad. Hier wandel of fiets je langs landgoederen, kastelen, een kronkelende rivier, door eeuwenoude bossen, langs zandverstuivingen of over een uitgestrekt heideveld. Bij iedere afslag word je verrast door een ander uitzicht, op het hoogste punt van de Heuvelrug raak je verwonderd door het uitzicht en soms hoor je helemaal niets. Onderweg kun je in één van de sfeervolle dorpen of stadjes heerlijk vertoeven. Kom je naar het Nationaal Park? Geniet dan met respect voor de natuur en houd je aan de regels. Zo zorgen we er samen voor dat we op een verantwoorde manier van het Nationaal Park kunnen blijven genieten!

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

150.000 jaar geleden stuwden ijs en water massa’s aarde en stenen op en vormden zo een heuvelrug midden in Nederland. Op deze heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap.

Beleef het Nationaal Park vanuit huis

Wij brengen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug naar jou!

Proef de natuur met Heuvelrug blond

Biologisch Heuvelrug blond bier, heerlijk! Iedereen die dit bier drinkt, steunt hiermee gelijk de natuur. Bekijk de verkooppunten. 

Kies je startpunt

Je kunt eindeloos wandelen en fietsen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Wij vertellen je graag waar je jouw activiteit het beste kunt starten. 

Cultuur & Erfgoed

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je talloze landgoederen, kastelen, militair erfgoed, musea en nog veel meer! 

Druktemonitor

Om drukte te vermijden en gebruik te maken van de rust en ruimte in de regio kun je op onderstaande kaart terugvinden waar het rustig is. Wanneer het druk is, zie je een rode kleur, oranje is een gemiddelde drukte en groen betekent dat het er rustig is. Elke dag geven lokale experts aan hoe druk het is. Zo weet je of je er veilig op uit kunt gaan, ofdat je beter ergens anders naartoe kunt gaan.