Ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: midden in Nederland. Een oase van rust, net buiten de randstad. Hier wandel of fiets je langs landgoederen, kastelen, een kronkelende rivier, door eeuwenoude bossen, langs zandverstuivingen of over een uitgestrekt heideveld. Bij iedere afslag word je verrast door een ander uitzicht, op het hoogste punt van de Heuvelrug raak je verwonderd door het uitzicht en soms hoor je helemaal niets. Onderweg kun je in één van de sfeervolle dorpen of stadjes heerlijk vertoeven. Ontdek het zelf! 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland en het grootste bos van de Randstad. Groen is het Goud van de Heuvelrug!

Kies je startpunt

Je kunt eindeloos wandelen en fietsen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Wij vertellen je graag waar je jouw activiteit het beste kunt starten. 

Natuur- en recreatiegebieden

Kom je ook oneindig genieten van de uitgestrekte natuur, de wijdse velden en de bijzondere recreatiemogelijkheden? 

Tips voor onderweg

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je talloze landgoederen, kastelen, militair erfgoed, musea en nog veel meer! 

Fietsen en wandelen

Met gids of met kaart, te voet of per mountainbike, met familie of juist alleen. Het kan allemaal op de Utrechtse Heuvelrug!

UITagenda Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Wil je weten welke activiteiten er vandaag of deze week op de planning staan in het Nationaal Park?
Bekijk dan de agenda en plan jouw bezoek aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 

Bekijk alle activiteiten