Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Bron van natuur en cultuur

 

Ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: midden in Nederland. Een oase van rust, net buiten de randstad. Hier wandel of fiets je langs landgoederen, kastelen, een kronkelende rivier, door eeuwenoude bossen, langs zandverstuivingen of over een uitgestrekt heideveld. Bij iedere afslag word je verrast door een ander uitzicht, op het hoogste punt van de Heuvelrug raak je verwonderd door het uitzicht en soms hoor je helemaal niets. Onderweg kun je in één van de sfeervolle dorpen of stadjes heerlijk vertoeven. Kom je naar het Nationaal Park? Geniet dan met respect voor de natuur en houd je aan de regels. Zo zorgen we er samen voor dat we op een verantwoorde manier van het Nationaal Park kunnen blijven genieten!

Lees meer over de historie van het Nationaal Park

Natuur- en recreatiegebieden

Beleef de schitterende, bijna eindeloos lijkende natuurgebieden van de Heuvelrug. Of ga eropuit met de kids, in de recreatiegebieden kunnen kinderen heerlijk rondrennen, klimmen en klauteren in de natuur. Ondertussen geniet jij van de rust en omgeving.

Ontdek alle gebieden

Uitzichtpunten

Op de Heuvelrug kun je eindeloos ver kijken, zeker bij de vele uitzichtpunten die deze regio rijk is. Het is zeker de moeite waard om toppen, dalen, wallen en valleien van de Heuvelrug te bekijken en beklimmen!

Ontdek de uitzichtpunten