Kastelen & Buitenplaatsen op de Heuvelrug

Beroemde bewoners en gasten

Beroemde bewoners en gasten

Royals, architecten en literaire figuren zijn te gast geweest in de prachtige kastelen en buitenplaatsen.

Ontmoet ze hier

Winter bij de kastelen

Winter bij de kastelen

Bezoek deze winter de kastelen in kerstsfeer met versierde bomen, eindeloos veel lampjes en sfeervolle aankleding.

Bekijk de tips

De leukste kasteeluitjes

De leukste kasteeluitjes

Bij de kastelen en buitenplaatsen valt genoeg te beleven. Check de UITagenda en ontdek de leukste activiteiten.

Ontdek de leukste uitjes

Prinsheerlijk overnachten

Prinsheerlijk overnachten

Van B&B's tot landgoedhotels tot een luxueus oord. Kom tot rust bij de kastelen

Ontdek de activiteiten

Verbouwd, veroverd, verbrand en gerenoveerd: de kastelen in de regio Utrecht herbergen allemaal een indrukwekkende geschiedenis. Je vindt in de regio een aantal van de oudste kastelen en buitenplaatsen en stuk voor stuk herbergen ze een rijke geschiedenis en mooie verhalen.

Op deze historische locaties beleef je authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea, tuinen en culinaire hoogtepuntjes. Ga mee op een rondleiding, bezoek een expositie of maak een mooie wandel- of fietstocht of kom prinsheerlijk overnachten bij een van de sfeervolle landgoedhotels, bed and breakfasts en buitenplaatsen. Wist je dat veel locaties ook beschikbaar zijn als trouwlocatie

Winterse kastelen

Bezoek tijdens de donkere, winterse dagen de in kerstsfeer versierde kastelen en bewonder alle lampjes, versierde bomen en prachtige aankleding! Van wintermarkten, speciale rondleidingen tot tentoonstellingen er valt veel te ontdekken. Of kom genieten van een unieke overnachting of heerlijk diner, brunch of lunch in een van de kastelen. Ontdek al onze tips!

Sfeervolle kastelen en winterse uitjes

Culinaire kastelen

Historische plekken, waar je niet alleen terug in de tijd gaat, maar ook heerlijk kunt eten! Ontdek de bijzondere verhalen of kom zelf vorstelijk dineren, lunchen of borrelen bij de kastelen en buitenplaatsen in regio Utrecht.

Kom culinair genieten!

Prinsheerlijk overnachten

Blijf slapen op een van de bijzondere locaties in de regio Utrecht! Wij hebben een aantal bijzondere locaties uitgelicht waar je bijzonder kan overnachten en die zeker een bezoek waard zijn. Van B&B's en landgoedhotels tot een luxeverblijf op een culinair oord. Kom er helemaal tot rust en ontdek alle mooie natuur rondom de kastelen en landgoederen.

Slapen op unieke locaties

Indrukwekkende kasteelmusea

In de kasteelmusea komt de geschiedenis tot leven! Stap terug in de tijd en leer alles over de vroege bewoners, het historisch erfgoed en de verschillende kunst en cultuur van de locaties. 

Bewonder de kasteelmusea

Kastelen op de kaart

Ontdek de leukste verhalen over de kastelen & buitenplaatsen

Inspiratie opdoen voor je volgende bezoek aan de kastelen op de Heuvelrug? Lees hier de leukste blogs!

Lees de blogs