Kastelen & Buitenplaatsen op de Heuvelrug

Beroemde bewoners en gasten

Beroemde bewoners en gasten

Royals, architecten en literaire figuren zijn te gast geweest in de prachtige kastelen en buitenplaatsen.

Ontmoet ze hier

Kasteeltuinen- en parken

Kasteeltuinen- en parken

Buitenruimtes vol bloemen, geometrische vormen, imposante oprijlanen en knusse prieeltjes. Maak een wandeling door één van de vele kasteeltuinen- en parken.

Bekijk de tips

De leukste kasteeluitjes

De leukste kasteeluitjes

Bij de kastelen en buitenplaatsen valt genoeg te beleven. Check de UITagenda en ontdek de leukste activiteiten.

Ontdek de leukste uitjes

Prinsheerlijk overnachten

Prinsheerlijk overnachten

Van B&B's tot landgoedhotels tot een luxueus oord. Kom tot rust bij de kastelen

Ontdek de activiteiten

Verbouwd, veroverd, verbrand en gerenoveerd: de kastelen in de regio Utrecht herbergen allemaal een indrukwekkende geschiedenis. Je vindt in de regio een aantal van de oudste kastelen en buitenplaatsen en stuk voor stuk herbergen ze een rijke geschiedenis en mooie verhalen.

Op deze historische locaties beleef je authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea, tuinen en culinaire hoogtepuntjes. Ga mee op een rondleiding, bezoek een expositie of maak een mooie wandel- of fietstocht of kom prinsheerlijk overnachten bij een van de sfeervolle landgoedhotels, bed and breakfasts en buitenplaatsen. Wist je dat veel locaties ook beschikbaar zijn als trouwlocatie

Kasteeltuinen- en parken

Maak een wandeling door één van de vele prachtige kasteeltuinen die de regio Utrecht kent. Deze tuinen waren een echt statussymbool voor de kasteeleigenaren en werden zorgvuldig onderhouden. Met buitenruimtes vol bloemen, geometrische vormen, imposante oprijlanen en knusse prieeltjes, wilden zij indruk maken op gasten. Ook werd er gewerkt in kruiden- en moestuinen, waarvan de oogst gebruikt werd voor het om geneesmiddelen en maaltijden te produceren. Ontdek het zelf! 

Ontdek de kasteeltuinen- en parken

Culinaire kastelen

Historische plekken, waar je niet alleen terug in de tijd gaat, maar ook heerlijk kunt eten! Ontdek de bijzondere verhalen of kom zelf vorstelijk dineren, lunchen of borrelen bij de kastelen en buitenplaatsen in regio Utrecht.

Kom culinair genieten!

Prinsheerlijk overnachten

Blijf slapen op een van de bijzondere locaties in de regio Utrecht! Wij hebben een aantal bijzondere locaties uitgelicht waar je bijzonder kan overnachten en die zeker een bezoek waard zijn. Van B&B's en landgoedhotels tot een luxeverblijf op een culinair oord. Kom er helemaal tot rust en ontdek alle mooie natuur rondom de kastelen en landgoederen.

Slapen op unieke locaties

Indrukwekkende kasteelmusea

In de kasteelmusea komt de geschiedenis tot leven! Stap terug in de tijd en leer alles over de vroege bewoners, het historisch erfgoed en de verschillende kunst en cultuur van de locaties. 

Bewonder de kasteelmusea

Kastelen op de kaart

Ontdek de leukste verhalen over de kastelen & buitenplaatsen

Inspiratie opdoen voor je volgende bezoek aan de kastelen op de Heuvelrug? Lees hier de leukste blogs!

Lees de blogs